Waarom je vooral géén zin moet hebben in het weekend 

 

Tel je de minuten af tot de vijf wordt aangetikt op vrijdagmiddag en het godzijdank tijd is voor slapen, bier en slapen? 

 

Niet zo handig. Je kunt namelijk maar beter níet zoveel zin hebben in het weekend. Dat zit zo. Als je te erg uitkijkt naar die twee dagen freedom en pret, dan heb je jezelf er alleen maar mee. Zo leg je ongemerkt en onbewust de lat vrij hoog: het idee van nu móet het ook feest en bal zijn op die zaterdag en zondag. En je raadt het al: hoge verwachtingen stellen des te vaker teleur. Want grote kans dat niet alles in die twee dagen ontzettend lachen en lol en regenbogen is. Grote kans dat het soms gewoon, nou ja, stom is. En als je veel hoop had op een mooi weekend, dan voelt dat al gauw als falen. 

 

Niet alleen je te hoge verwachtingen kunnen je weekend uiteindelijk verpesten; als je er zo zin in hebt, dan plan je waarschijnlijk ook te veel. Je wilt het leuk hebben in die 48 uur en dus ga je voor een koffie hier, een lunch daar, een feestje, een borrel, een naklets en een familiedag. Je bent maandag bekaf maar ach, dat hoort zo, want je kunt nu eenmaal prima 81 mensen zien in één weekend. Als je zin in hebt in het weekend, dan plan je meer op die dagen want je wilt optimaal gebruikmaken van je vrije tijd. Maar het blijkt uit onderzoek dat we als mensen wat vaker moeten niksen. Gewoon wat vaker het raam uit moeten staren en ons moeten vervelen. Lui op de bank moeten hangen. Juist dat maakt ons wat minder gestresst in deze o zo drukke tijden. Het maakt ons gelukkiger. Als je gewoon eens niets plant in het weekend, dan zul je zien hoe lekker dat uiteindelijk voelt. Saai is het nieuwe feesten. Tijd voor jezelf is het nieuwe borrelen. Go get it.

 

En verheug je vooral ook niet op de maandagochtend, hè. Dan is-ie gelijk een stuk leuker.

 

Door: Redactie Amayzine.com