Waarom je nooit koffie of thee moet bestellen in het vliegtuig

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Koffie in het vliegtuig.

 

 

Kun je ook niet wachten om binnenkort weer in het vliegtuig te stappen? Ik snap het volkomen! Maar… vanaf nu bestel je in de lucht echt geen koffie of thee of andere hete drankjes meer. Nee, dat heeft niets te maken met gevaar voor brandwonden bij turbulentie. Maar wel met dit vieze feitje.

 

 

LEKKER BAKKIE?

Mijn steun, mijn toeverlaat, mijn lieveling in de ochtend. Ik heb het natuurlijk over koffie. Maar dat blijkt in het vliegtuig dus echt een viezerikje. Dat weten we nu dankzij stewardess Kat Kamalani. Zij maakte onlangs een TikTok-filmpje om iedereen te overtuigen om nooit meer in het vliegtuig iets met warm water te vragen. De meeste stewardessen drinken dus zelden of nooit koffie of thee in het vliegtuig, aldus Kat, omdat deze allebei worden gemaakt met hetzelfde hete water uit de koffiemachines, die volgens haar zelden worden schoongemaakt tenzij ze kapot zijn, zo liet ze weten. Haar video is inmiddels bijna 3 miljoen keer bekeken.

 

@katkamalani Just promise me you won’t ? #flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack ♬ original sound – Kat Kamalani

 

 

NOG MEER TIPS: BESTEL DE VEGETARISCHE OPTIE
Aan een vegetarische vliegtuigmaaltijd kleven twee voordelen. Ten eerste krijg je je eten altijd als eerste en je tafel is ook als eerste weer schoon. Daarnaast behouden groenten hun smaak beter tijdens het opwarmen. Bij sommige maatschappijen kun je echt uit heel veel dingen kiezen en van tevoren zien wat je ongeveer krijgt. Zo bestelde Favorflav’s Emma ooit een hindoemaaltijd omdat je daar gestoofd lamsvlees bij zou krijgen. Altijd even checken, dus.

 

 
BESTEL IETS MET VEEL UMAMI
In de lucht proef je zoet en zout tot wel 30% minder, door de hoogte zijn je smaakpapillen lichtelijk in de war en doen het niet zo goed als je zou willen. De enige smaak die nog intact is, is umami. Kies dus voor een maaltijd waar dit in zit. Tomaten, Parmezaanse kaas, champignons en sojasaus zijn umami-rijke ingrediënten. Voor drankjes geldt hetzelfde verhaal. Tomatensap of nog beter, een Bloody Mary, is altijd een goeie keuze.

Door: Redactie FavorFlav