Waarom je juist nu een vakantie wil boeken

 

Het is toch wat, die hele coronagekte. Iedereen flink aan het hamsteren (waar ik nog niet helemaal het nut van in zie), niemand meer op kantoor, theater en concerten bezoeken zit er ook voorlopig niet in.

 

Allemaal wel goed hoor, die maatregelen. Betere het zekere voor het onzekere. Maar dat het voor bepaalde bedrijven behoorlijk funest is, deze hele coronahysterie, dat moge ook duidelijk zijn. Zeker de kleine ondernemers, de kleinere bedrijfjes die het hele jaar door bezig zijn met kleine evenementen organiseren die nu niet door kunnen gaan. Alles ligt gewoon echt op z’n gat. En toch pleit ik ervoor dat we juist nu die vakantie gaan boeken.

 

Waarom? Nou, daar heb ik meerdere redenen voor. Bijvoorbeeld dat vliegtuigmaatschappijen veel verlies lijden en we de economie draaiende kunnen houden (of een steentje bijdragen). Nou ben ik niet bang dat de KLM ineens failliet gaat door het coronavirus, maar om allemaal uit angst geen vluchten meer te boeken lijkt me ook niet de oplossing.

 

De hoteleigenaren, en dan vooral de kleinere boetiekhotelletjes, die kunnen ook wel wat zekerheid gebruiken. Dat ze weten dat, als dit voorbij is, ze weer back in business zijn en er inkomsten komen. Hetzelfde geldt voor restaurants, die nu volledig leeg zijn. Dus gelijk die reservering doen. Oriënteer je alvast op de verschillende reiswebsites, gerund door zzp’ers die nu nul inkomsten hebben.

 

O, en ook nog een reden, een behoorlijk belangrijke en aantrekkelijke: tickets zijn nu spotgoedkoop. 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer