Waarom ik nu alweer uitkijk naar 1 januari.

 

Zoals ik al zei, kerst is niet zo mijn feestje. Ik kan zo tien dingen bedenken waarom ik blij ben als het straks 1 januari is…

 

 

  1. Ik heb mijn huiskamer weer terug zonder al die kerstmeuk.
  2. Ik kan op mijn vrije dag eindelijk weer doen waar ik zelf zin in heb.
  3. Ik hoef geen dingen meer te eten die ik eigenlijk helemaal niet lekker vind.
  4. Ik hoef niet het halve land door te rijden naar de rest van de familie.
  5. De hond kan weer lekker naar buiten en hoeft niet kotsmisselijk in de auto te zitten op weg naar het volgende kerstdiner.
  6. Gelukkig geen kerstliedjes meer op de radio, ik kan ze niet meer aanhoren.
  7.  Geen dennennaalden meer op de vloer en in je sokken.
  8. In plaats van kerstbomen staan er blauwe druifjes en narcissen in het tuincentrum. Joehoe! Het voorjaar hangt in de lucht…
  9. De kortste dag van het jaar is achter de rug. Jaaaa, de dagen worden weer langer.
  10. Ik moet wat aan mijn winterdip gaan doen….

 

Ha, want natuurlijk wordt mijn kerst hartstikke gezellig! Stiekem vind ik mijn omgebouwde kersthuis heel erg knus met al die lichtjes. En ik heb op beide kerstdagen alle tijd om languit met m’n gezin te ontbijten.

 

Onze beide families wonen ver weg waardoor we elkaar niet zo vaak zien. Die schade halen we dus in met de feestdagen. Dan eten we gewoon wat iedereen lekker vindt en degene die de kookbeurt heeft maakt er wat leuks van. De neefjes en nichtjes gamen zich suf of kijken een kerstfilm.En we kletsen eindelijk weer met iedereen bij. Niemand hoeft opgeprikt aan het kerstdiner te verschijnen en de hond heeft een topdag met alle aandacht van de kinderen.

 

 

Mijn kerst is dus zo slecht nog niet…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit