Voordeel van ouder worden: je benen worden slank!

 

Anita: Blote benen en 50+ is misschien niet de ideale combinatie, maar dat weerhoudt mij er niet van om de hele zomer met blote benen te lopen. Sterker nog, ik probeer de herfst ook nog mee te pakken. Ik vind blote benen (mits goed verzorgd) stijlvol en elegant.

 

 

Slanke benen

Wist je dat je benen slanker worden na de overgang? Dit komt omdat de spiermassa afneemt in je lichaam en dus ook in je benen. Voordeel is dat je mooie slanke benen krijgt zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. Helaas heeft elk voordeel ook een nadeel: na de overgang neemt je vetpercentage toe en dit vet gaat rond je buik zitten. Kwestie dus van slim kleden en de aandacht naar je benen leiden.

 

Glad, gladder, gladst

Gladde benen zijn het mooist, ze weerspiegelen het licht waardoor je benen jonger lijken. Ik scheer mijn benen twee keer per week onder de douche (zomer en winter), als je dan een stukje vergeet is dat niet zo heel erg. Er zijn heel veel verschillende manieren van ontharen. Kies een methode die het beste bij je past, dan doe je het zonder tegenzin.

 

Srubben met suiker of zout

In de zomer is het wel belangrijk om je benen regelmatig te scrubben. Hierdoor verdwijnen alle schilfers en krijgen je benen een gezonde en gladde gloed. Je kunt scrub ook heel makkelijk zelf maken. Voor mijn benen gebruik ik een beetje suiker gemengd met olie. Ik scrub twee keer per week zodat die witte schilfers geen kans krijgen.

 

Olijfolie

Heb je droge benen, smeer ze dan eens in met olijfolie. Niet te dik natuurlijk maar zo’n dun laagje olie is hartstikke goed voor je benen. Laat het wel even intrekken (minstens tien minuten) zodat de olie niet afgeeft op je kleren. Je krijgt er een prachtige glans van op je benen.

 

Bruin van voor en wit aan de achterkant

Elke zomer heb ik gebruinde benen aan de voorkant, dat komt omdat ik regelmatig in de zon zit. Op een terrasje bijvoorbeeld, of in de tuin. Ik gun mijzelf echter veel te weinig tijd om op mijn buik in de zon te liggen, met als gevolg dat de achterkant van mijn benen minder bruin wordt. Buiten sporten in korte broek wil wel helpen om je benen mooi rondom gekleurd te krijgen. Als de voor- en achterzijde te veel verschillen dan gebruik ik alleen voor de achterzijde bruin zonder zon.

 

Foundation

Met de jaren krijg ik steeds meer sproeten, vlekken en ‘dark spots’ op mijn benen. Als ik mijn benen naast die van mijn 17-jarige dochter hou dan is het verschil gigantisch. Heb ik een feestje dan gebruik ik ‘body foundation’, de uitvinding van de eeuw als je het mij vraagt.

 

 

De benenwagen

De spiermassa in je benen neemt af met de jaren, dus hoe meer je de benenwagen gebruikt des te beter het is. Dus ga wandelen, pak de fiets, ga zwemmen en vermijd de roltrap. Voor mooie beenspieren is het belangrijk dat je de beenspieroefeningen regelmatig afwisselt.

 

Bloedcirculatie

Hoe beter het bloed door de aderen stroomt des te steviger blijft de huid. Masseer je benen dus regelmatig en zet de douchekop op je benen en wissel af in temperatuur, dus van warm naar koud en omgekeerd.

 

Eet je benen mooi

Hoe gezonder je eet, des te beter je je voelt, maar ook des te mooier je benen worden. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor je spieren, dus eet vooral kip, eieren, vette vis en kwark, zo heb je het meeste succes bij het opbouwen van je beenspieren.

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars