Voor iedereen die opzoek is naar een nieuwe serie

 

De afgelopen maanden heb ik als een verslaafde Grey’s Anatomy gekeken. Binnen een half jaar ben ik veertien seizoenen (lees: een slordige driehonderd afleveringen) verder.

 

Met een lach, een traan, soms boos op McDreamy, verliefd op McSteamy, voor altijd team Meredith, nog meer huilen (want: Derek) en tot slot… Helemaal niks meer. Ja, een gigantisch zwart gat is waar ik in belandde, want wat miste ik mijn ziekenhuisje. Totdat New Amsterdam op Videoland verscheen, een steengoede serie met in de hoofdrol Dr. Max Goodwin oftewel Ryan Eggold. Speciaal voor iedereen die Grey’s Anatomy ook zo mist: New Amsterdam is alles wat je nodig hebt.

 

Even in het kort: het verhaal over ziekenhuis New Amsterdam is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Dr. Max Goodwin. In de serie volg je de dokter in het New Yorkse ziekenhuis. Het eerste wat deze nogal knappe dokter doet is alle mensen van de cardiochirurgieafdeling ontslaan. Klinkt heftig, maar hij heeft er een goede reden voor. Zo wil Max namelijk het gevecht aangaan met de dokteren in zijn eigen ziekenhuis om ze te laten inzien dat de patiënten op de eerste plek moeten komen en het belang om winst te maken niet op nummer 1 zou moeten staan. Een mooie missie, maar deze missie is vooral ook bizar mooi omdat Max zelf een kankerpatiënt is (wat niemand weet). Hij redt levens ten koste van alles en biedt zijn patiënten de best mogelijke zorg. En in combinatie met (ik wil nu het liefst alles vertellen maar dan spoiler ik veel te veel) de meestwaanzinnige, spannendste en zieligste momenten is New Amsterdam dé serie waar je vandaag nog aan wil beginnen. Ik waarschuw je alvast voor de laatste aflevering van het eerste seizoen: je gaat huilen. Waar ik je overigens dan welweer meteen mee kan troosten: seizoen 2 is onderweg.

 

 

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl