Voor de laatste keer napraten over MAFS

 

Ik ben niet het type dat overdag tv kijkt, maar gisteren moest ik toch even.

 

 

 

Ik heb Videoland aangezet en die laatste MAFS verslonden. Ik had al een berichtje binnen van Daniëlle dat Wichian en Loes uit elkaar waren en hoorde dat Stephan en Patricia tegen al mijn verwachtingen in toch hun huwelijk wilden voortzetten. Dus ik moest. En ik verantwoordde het naar mezelf dat ik er over zou schrijven en dat is dan weer werk.

 

De laatste MAFS-afleveringen zijn toch een beetje de saaiste. Je weet min of meer wel wat de mensen gaan zeggen: ‘Dat laatste stukje lukt nog niet’, ‘ik heb moeite me te geven’ en dat soort zaken waarvan we al op de hoogte waren. Weer complimenten van mij aan Carlo die ik een meesterlijke maker en ook interviewer vind. Misschien kan hij die editor die nu de filmscore van Basic Instinct onder het toekomstlezen met Paula en haar moeder durft te zetten straks even bijles geven. Of ontslaan, dat mag ook.*

 

Om het allemaal nog een beetje spannend te maken werd de moeder van Paula opgetrommeld en je weet: ik ben fan. Ze stelde wederom niet teleur, knabbelend aan haar koekje en zichzelf complimenten (‘Niemand is perfect, behalve ik dan’) gevend. Ik vond Paula van de weeromstuit een stuk sympathieker. Ook toen ik zag dat zij Remco nog steeds liket op Instagram (ik ben iedereen gaan volgen, the things MAFS makes you do) en ach, ik vond haar eindbetoog aan Remco zoveel warmer dan het zijne. Ik hoop dus dat ze inderdaad tussen vier en tien maanden de echte ware zal vinden.

 

De update: Richelle en Maarten bleven bij elkaar maar zijn nu toch gescheiden, zo las ik. Het laatste stukje bleef op slot. Van Remco en Paula wisten we wat er zou gebeuren, Wichian en Loes probeerden het maar misten ook de sparkle. Wat mij een beetje bang maakt: vallen vrouwen gewoon niet op te lieve mannen? Wat zegt dat over ons?

 

Daarom huiverde ik een beetje bij het eindverdict van Stephan en Patricia, want hij wilde natuurlijk net iets liever dan zij. Maar wat bleek? Patricia wilde de ring om blijven houden.

 

En mag ik een prijs uitroepen voor het leukste antwoord op een vraag en die bij deze uitreiken aan Patricia?

Carlo: ‘Mag ik een brutale vraag stellen?’
Patricia: ‘Het antwoord is JA.’
En haar tranen van het lachen en kleur op de wangen vertelden ons precies wat ze bedoelde. Meesterlijk.

Ook de reactie van Carlo overigens, die ongetwijfeld een andere vraag wilde stellen en nu snel door zijn blaadjes rommelde en zei: ‘Deze vraag hoef ik dus niet meer te stellen.’

 

Afijn, het zit erop. Ik heb heel veel mensen in mijn hart gesloten, heb heel veel hoop in Laura en Cathalijne en hoop echt dat Patricia heel vaak ‘ja’ zal blijven zeggen op brutale vragen. Ik gun het jullie.

 

Tot volgend seizoen, lieve mensen. Tot MAFS.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach