Vliegtuig in Amerika maakt noodlanding door verwoeste neus 

 

Even slikken voor iemand met vliegangst, deze kop. En ja, ik ben één van die mensen. Doodeng vind ik vliegen.

 

 

Mijn ex is piloot en ik bombardeerde hem na elke vlucht met vragen: ‘Dat geluid bij het landen, wat is dat?’ ‘Oh mijn GOD we belanden in een luchtzak tijdens de vlucht.’ (Blijkbaar bestaan die luchtzakken niet echt.) ‘Is er nou echt geen enkel vliegtuig neergestort vanwege turbulentie? Want dit was echt gevaarlijk hoor…’ (Nee, dat is inderdaad nog nooit gebeurd.)

 

Zijn antwoorden stelden me altijd gerust. Tijdelijk. Want zodra ik weer een vliegtuig in moest begon een aantal dagen van tevoren de stress alweer. Vliegen zal gewoon nooit mijn grootste hobby worden. Dat vogels in de motoren terecht konden komen wist ik en daar was ik nooit bang voor. Maar fijn zeg, ik heb er weer een nieuwe vliegangsttrigger bij: vogels.

 

Want een vogel heeft bij een vliegtuig van Delta Airlines behoorlijk wat schade aangericht. De volledige neus is… nou ja, geen neus meer. Een platte voorkant. Wát een klap heb je dan gemaakt en wat voor vogel was dit?! Een gigantische adelaar? Een prehistorische vliegende dinosaurus? De Airbus A319 (dat zijn flinke dingen) moest een noodlanding maken op JFK Airport in New York. Er waren geen gewonden — behalve de vogel dan.

 

Correctie: vogels, meervoud. Een zwerm vogels is head first tegen het vliegtuig gebotst. Wie weet morgen dus een nieuwsbericht waarin wordt verteld dat er een grote zwerm vogels dood is aangetroffen, ergens tussen Florida en New York. Sneu.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer