Vlekje hier, vlekje daar

 

In mijn beroep moet je af en toe in de visagie. Voor een filmpje, TV-opname of foto. Ik ben een van de meest ondankbare klanten voor die lieverds die me oplappen, want zodra ik klaar ben, loop ik weer terug naar m’n werk. Een beetje vrouw rent natuurlijk naar de spiegel om te kijken wat het geworden is. Ik niet. Sorry lieve dames.

 

Zo kwam ik een keer bij m’n art director aan, om iets door te nemen, rechtstreeks vanuit de make-up en die riep: ‘Wat heb jij nou op je gezicht?’ Toen wilde ik dus wel even checken, maar ik zag niets vreemds eigenlijk. Bleek dat ze de foundation bedoelde. Ik leek volgens haar niet meer op mezelf. Terwijl ik er zelf eigenlijk gewoon heel blij mee was. Weg al die gekke oude-dames-vlekken.

 

Door dat voorval ben ik eigenlijk foundation gaan gebruiken. Elke ochtend over m’n dagcrème. Een hele mooie, niet al te dikke soort, die in een klap m’n huid prachtig egaal maakt. Want laat ik maar eerlijk zijn, ook ik heb vlekken en oneffenheidjes. Hoort gewoon bij je leeftijd. Hartstikke mooi vinden die jonkies dat, zo’n oude huid. Nou, ik denk er dus anders over.

 

 

 

Wat wel handig is, als je foundation gebruikt, is om een tintje lichter te kiezen dan je huid. Betekent dus dat ik in de winter een ander kleurtje nodig heb, dan de maanden na de vakantie. Dat winterkleurtje moet nog even aangeschaft worden. Want nu zie ik zo af ten toe in de spiegel ineens toch wel merkwaardig donkere plekken zitten. Maar, dat komt goed. Binnenkort.

 

Eerst nog even kiezen uit alles wat er verkrijgbaar is. Al heb ik zelf de voorkeur voor Dr. Hauschka, omdat mijn allereerste beautyredacteur daar zo lyrisch over was. Ook zorgt de formule van de foundation voor een extra verzorging van je huid en dat kan ik in de winter zeker gebruiken.

 

 En wat nou zo leuk is…omdat ze bij dat merk intussen ook weten dat ik er gek op ben, geven ze graag zo vlak voor de kerst 3 foundations cadeau aan degenen die menen dit absoluut het aller-hardst nodig te hebben. Net als ik.

Zomaar een extra win-actie dus op een doordeweekse dag ;-)

 

Wil je winnen? Kies dan even hier de kleur uit die je wilt en reageer op de Facebook-pagina van Franska.nl onder het artikel dat hierover gaat met jouw reden en jouw kleurvoorkeur. Heb je geen Facebook, stuur dan even een berichtje naar Winnen@franska.nl

 

Heel veel succes!

 

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter