Videolandtip van de dag: Follow de SOA

 

Let’s talk about sex, baby. Videoland heeft namelijk het hele eerste seizoen van de serie Follow de SOA online geknald en ik kan je vertellen: hij is leuk. Ik kwam hem tegen op het NRC waar hij vier sterren kreeg.

 

 

Follow de SOA vertelt het verhaal over Esmée, die een vorm van autisme heeft en nog maagd is. Op het moment suprème dat ze haar maagdelijkheid verliest, krijgt ze nog een extra souveniertje mee: chlamydia. Best arelaxt. 

 

Maar dit souveniertje zorgt er wel voor dat ze op een zoektocht gaat naar wat seks nou is en wat liefde nou is. En dat zorgt voor hilarische situaties, omdat Esmée zo’n aandoenlijk en oprecht meisje is. Zo goed gespeeld voor Damaris de Jong.

 

Jaaa, de vergelijking met Sex Education is natuurlijk heel snel gemaakt, en logisch ook. Maar ook al zouden ze daarvan hebben afgekeken, maakt het dan uit? Beter goed gejat dan slecht verzonnen en aangezien ik al een eeuwigheid wacht op dat nieuwe seizoen van Sex Education komt dit mij persoonlijk als geroepen.

 

Verder blijft Follow de SOA overal lekker luchtig. Geen horrorverhalen, geen tranentrekkers, gewoon een fijne feelgoodserie. En zei ik al dat het hele eerste seizoen online staat? Precies. Bingewatchen it is.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer