Videoland-tip: OnlyFans Uncovered

 

Een tijdje geleden probeerde ik me al te verdiepen in de wondere wereld die OnlyFans heet, en toen al kwam ik erachter dat ik echt van níets weet.

 

 

En dat het inderdaad een Wondere Wereld heet met een hoofdletter W. Inmiddels is dat artikel ruim een half jaar oud, maar OnlyFans heeft niet stilgezeten: sterker nog, het is veel en veel groter geworden.

En ook grotere namen hebben zich erbij aangesloten. Was het eerst nog een rel dat voormalig GTST-er Ferry Doedens met filmpjes op stond, inmiddels kijken mensen daar niet meer raar van op. Rosanna en Niels van Temptation, Daniëlle van hetzelfde programma… Ze zijn er allemaal op te vinden.

Daarom wijdt Videoland er ook niet één documentaire aan, maar een hele serie. Seizoen 1 is vanaf vandaag te zien en vertelt het verhaal van de Nederlandse contentmakers en de opkomende OnlyFans-sterren.

Zo zien we hoe deze makers hun video’s maken, wat voor video’s ze maken, hoe hun dagelijkse leven eruit ziet en hoe deze nieuwe carrière hun leven beïnvloedt. Maar natuurlijk ook: wie zijn die mensen die geld betalen voor hun content?

Ik was al zo benieuwd naar hoe OnlyFans eigenlijk in elkaar steekt en wat de beweegredenen zijn van mensen om op dit platform te gaan zitten. Een mooi kijkje achter de schermen en dus NU te zien. Goed bingemateriaal tot we weer het terras op kunnen, lijkt me.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer