Vergeet Vienetta, deze ijstaart van Albert Heijn wil je als kerstdessert

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Vergeet Vienetta, deze ijstaart van Albert Heijn wil je als kersdessert.

 

 

 

Dat klinkt misschien een beetje treurig, maar ik vind het echt en feestje om rond te speuren in de supermarkten wat ze dit jaar allemaal weer hebben bedacht om onze kerstdiners makkelijker te maken (en om zelf wat extra te verdienen, uiteraard). 

 

En in die categorie ben ik bij de Albert Heijn zéér goed geslaagd, want het Champagne sorbetijs viel al goed in de smaak en ook hun nieuwe ijstaart, de Speculoosstam, is erg lekker — en wat mij betreft het ideale kerstdessert: je hoeft er zelf niets aan te doen. Scheelt ook weer wat stress voor de Allerhande-lezers die dit jaar geen dessert op de cover van de Kersteditie van Allerhande aantroffen (ja, daar was nogal wat om te doen…)

 

Een Vianetta maar dan anders… En beter

Hier ga ik vast mensen boos mee maken, want ik weet dat de Viennetta ijstaart voor velen heilig is – wie er is niet groot mee geworden? We zouden het bijna cultureel erfgoed te noemen. Maar weet je wat ook Nederlands erfgoed is? Speculaas! En als je die twee dingen combineert krijg je iets verrukkelijks, zo zijn ze in de tekstkeuken van Albert Heijn achtergekomen.

 

Want bij Albert Heijn koop je nu de Speculoosstam voor €9,99. Klinkt misschien een beetje aan de dure kant (zeker gezien een Viennetta nog geen drie euro kost), maar je kan er heel veel mensen mee blij maken. Hij is namelijk groot én vullend. Ja, in de naam der journalistiek zag ik het als mijn morele plicht om deze even te testen voor jullie.

 

Speculoosstam: niet goedkoop, wel erg feestelijk

De speculoossmaak in de stam is veel, niet té veel, maar heel goed te proeven en het ijs smaakt er heerlijk bij. Daarnaast ziet de Speculoosstam er luxe uit, dus wat mij betreft kom je er heel goed mee weg om dit als kerstdessert op tafel te zetten.

 

Door: Redactie FavorFlav