Vergeet die taart en trakteer hartig

 

Elke dag is er wel iemand jarig op kantoor en voor je het weet schuif je dagelijks een stuk taart naar binnen. Helemaal klaar mee? Neem het heft in eigen handen en trakteer je collega op hartige snacks. Zes tips. 

 

Bestel bittergarnituur

Bij een van de vele online bezorgdiensten. Iedereen is intens gelukkig als ‘ie een bitterbal voorgeschoteld krijgt, geloof me. Bakjes mosterd voor de bitterballen en zoete kant-en-klare chilisaus voor de kaassticks on the side en klaar is Kees.

 

 

Regel saucijzenbroodjes

Altijd een succes. Ze zijn knapperig, hartig en stillen stevige trek na een flinke borrel. Ideaal. Doe ons er nog maar een. Ga niet zelf in de weer en koop ze gewoon bij de Hema.

 

 

Borrelplank, altijd goed

Maak een ouderwetse borrelplank met leverworst, blokjes kaas met zuur en natuurlijk pigs in a blanket.
Weinig werk en zo lekker. Deze gouwe ouwe is altijd een schot in de roos.

 

 

Smelt kaas

Als je een oven hebt op je werk, stop er dan een kaasje in en serveer ‘m met noten, honing en druiven.
In dit recept leg je het kaasje op de barbecue, maar in de oven werkt ook prima.

 

 

Neem gehaktballen mee

Maak ze gerust één of twee dagen van tevoren. Koude gehaktballen zijn misschien zelfs lekkerder dan wanneer ze nog sissend uit de pan komen. Serveer met yoghurt-muntsaus of tomatensaus – deze zijn allebei koud heel lekker. Inspiratie nodig? Check deze recepten! 

 

Tip: zorg dat je alles iets meer op smaak brengt (de sauzen en de ballen), want koud eten is gegarandeerd minder zout als een dampend bord eten. Temperatuur kan aroma’s onderdrukken of juist omhoog halen. Kou onderdrukt zout. Houd daar dus rekening mee.

 

 

Pasteitjes met ragout

Iets meer werk, maar it’s worth it voor de perfecte verjaardagslunchtrakatie. Een goed pasteitje maakt ons als een kind zo blij. Vul ‘m zoals je wilt. Met paddenstoelenragout, Surinaamse kip of kalfsvlees. Enne, dat bakje hoef je heus niet zelf te knutselen.

 

 

Door: Redactie FavorFlav