Verdrietig vooruitzicht: bijna helft horecaondernemers denkt weleens aan stoppen

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Verdrietig vooruitzicht: bijna helft horecaondernemers denkt weleens aan stoppen.

 

 

 

Om sip van te worden: uit een onderzoek dat is gedaan door de Kamer van Koophandel zijn cijfers gekomen waaruit blijkt dat bijna de helft van de horecaondernemers er weleens aan denkt om te stoppen met hun horecabedrijf. Voor ons verdrietig als dat uit zou komen; voor sommige ondernemers is dit hun levenswerk waar ze afscheid van zouden moeten nemen…

 

De cijfers zijn gebaseerd op aannames van gemiddelden; er werden in september door de KvK bijna 2000 ondernemers ondervraagd waarvan circa 80 uit de horecasector. Daarmee zijn de cijfers niet een directe weergave van de gemoederen binnen de sector, maar ze geven volgens horeca-vakblad Misset Horeca wel een indicatie.

 

Hoger dan in andere sectoren
Van alle ondernemers die meededen aan het onderzoek zegt ongeveer een derde dat ze wel eens aan stoppen denken, maar bij de ondervraagde horecaondernemers ligt dat percentage veel hoger: op bijna 47 procent. Zoals de schattingen nu zijn, acht ruim een derde het waarschijnlijk of zelfs zeker dat ze ermee zullen stoppen.

 

 

In de put
Ook op persoonlijk vlak gaat het met een groot deel van deze groep van ondernemers niet goed. Op de vraag hoe goed of slecht het met hen als persoon gaat, antwoord 26 procent met een 5 of lager. Ten opzichte van alle ondernemers die antwoord geven op de vraag hoe het gaat met ze, en dat met een 8 of hoger beoordeelt, is slechts 39 procent horecaondernemer (ten opzichte van 57 procent gemiddeld).

 

Wat brengt de toekomst
Hun toekomstperspectief beoordelen ze met een 6,7. Het gemiddelde voor ondernemers ligt op 7,4. Bijna de helft van alle ondervraagde ondernemers geeft aan dat de negatieve impact van corona op het eigen bedrijf groot is. Maar ook hier een verdrietige uitschieter in de horecasector: daar geeft 78 procent aan dat de negatieve impact groot is.

 

Bron: Misset Horeca

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav