Vegan smullen bij de HEMA

 

Vegan. ‘t Is wel een ding zeg.

 

 

Afgelopen donderdag was ik bij de lancering van het eerste Nederlandse vegan bakboek. Nu ligt er sinds vrijdag bij elk HEMA-filiaal een vegan appelkruimeltaart. Ja, dat vegan is wel een ding zeg. De vegan taart vervangt de oude en bekende appelkruimeltaart van de keten. Nogal een grote stap, omdat iedereen in ons land weleens een hapje heeft genomen van deze traditionele taart. Dit is de allereerste taart van de HEMA die compleet vegan is. Plantaardige margarine wordt gebruikt in plaats van roomboter. Eieren? Die zitten er niet in!

 

‘Bij HEMA spelen wij graag in op de trend en we zien dat steeds meer Nederlanders graag vegan opties willen hebben. Na een aantal maanden van ontwikkeling door de HEMA-bakkerij is het gelukt om op basis van plantaardige ingrediënten een heerlijke vegan appelkruimeltaart te maken’, aldus Floortje Westerink, category-manager Pastry.

 

Of de HEMA inspeelt op een trend? Zeker weten. Je hoort alleen nog maar over vegan eten. Wat vind je daarvan? Ik zou in ieder geval deze taart vandaag wel even willen proberen. Het is tenslotte zondag. En taart blijft taart.

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares