Vanavond valt er eindelijk wat te lachen

Door alle coronaperikelen hangt er behoorlijk wat chagrijn in de lucht. Ben jij ook zo toe aan een avondje onbezorgd lachen? Zorg dan dat je rond half negen voor de buis zit.

 

 

Want dan worden we getrakteerd op ’70 jaar satire van A tot Z’. Man, man, man, wat heb ik zin in de klassiekers van Van Kooten en De Bie met hun Vieze man, Jacobse en Van Es en mijn favorieten: de burgemeester van Juinen en wethouder Hekking. En wat dacht je van al die andere oude bekenden zoals Theo en Thea, Creatief met kurk. Of Kopspijkers, met de beste imitaties van koningin Beatrix en Jan Peter Balkenende.

 

 

Natuurlijk hoort Zondag met Lubach er ook bij. Dat programma trok de afgelopen jaren wekelijks miljoenen kijkers. Hoe Lubach Nederland introduceerde aan president Donald Trump ging zelfs de hele wereld over, met 28 miljoen views op YouTube.

 

 

In zeventig jaar televisie is er een heleboel satire gemaakt en smaken verschillen nu eenmaal. Ook lachen we nu blijkbaar om heel andere dingen dan vroeger, maar sommige types blijven actueel en zijn met recht klassiekers. Ook zin in een vrolijke avond? Dat gaat helemaal lukken met ’70 jaar satire van A tot Z’, vanaf 20.26 uur op NPO 3.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit