Vanavond start een nieuw seizoen van De Slimste Mens 

 

 

Maar in huize Smit draait het niet om de slimste mens, maar om de slimste huisgenoot.

 

 

 

Vanavond om 20.39 uur sharp zitten mijn meneer en ik er weer klaar voor. Dan is de aftrap van de leukste kennisquiz van de Nederlandse televisie. Al jaren kijken mijn meneer en ik heel graag naar De Slimste Mens. Niet om te zien wie de slimste BN’er is. Voor ons draait het allemaal om die ene vraag: wie is de slimste huisgenoot.

 

We houden echt van elkaar hoor, maar zodra De Slimste op tv is gebeurt er iets met ons. Dan zitten we als een bok en een geit op een haverkist en willen we elkaar geen millimeter ruimte geven. Het begint al met de eerste ronde. Triomfantelijk schreeuw ik de antwoorden van de derde, zesde en negende vraag naar het scherm, maar bij vraag twaalf blijf ik haken. Sjesis, nu is de beurt aan mijn meneer, die natuurlijk het antwoord wel weet. Irritant langzaam zegt hij het antwoord, puur om mij te sarren. We zouden zo de echte kandidaat eruit kunnen spelen. Ha, dat weten we zeker. Alhoewel, als ik zie wie er komend seizoen meedoen dan weet ik het zo net nog niet.

 

Wat dacht je van Annette van Trigt, die jarenlang Met het Oog op Morgen en Studio Sport presenteerde? Of theater- en filmacteur Jacob Derwig, die je natuurlijk kent van zijn glansrollen uit Penoza en die nu te zien is in televisieserie BuZa. En vergeet ook de outsiders niet zoals de dj’s Yuki Kempees en Vera Siemons om er maar eens even een paar te noemen. Want de winnaar kan zomaar uit onverwachte hoek komen, denk maar aan Rob Kemps. Deze zanger van carnavalsmuziek bleek zomaar de Slimste en sprak bij zijn overwinning de legendarische woorden:

 

(…) zo zie je maar weer, lieve kinderen, al begin je met lts-zwakstroom of gewoon een middelmatige horecaopleiding. Als je zelf gewoon lekker Wikipedia volgt en een keer een boek leest, in plaats van allemaal appjes gaat spelen waar je geen réét aan hebt, dan kom je nog best ver als je je best doet. Proost!

 

Het 22e seizoen van De Slimste Mens start vanavond om 20.39 uur op NPO 2.

 

Bron: Wikipedia

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit