Van erfstukken tot gadgets: tips voor het verzekeren van jouw inboedel

 

Als je veel waardevolle spullen in huis hebt, is het belangrijk om goed te kijken naar de kenmerken van de verzekering.

 

 

 

Je spullen in huis zijn je heel erg dierbaar. Je hebt deze door de jaren heen met veel zorg verzameld en ze maken van jouw huis een thuis. Natuurlijk wil je dat deze spullen thuis veilig zijn, je doet je best om er goed mee om te gaan. Maar er zijn altijd dingen die gebeuren waar je je niet op kunt voorbereiden, zoals een brand, diefstal, inbraak of waterschade. Je hoopt hier nooit mee te maken te krijgen, maar het kan altijd misgaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Natuurlijk is zoiets niet alleen heel erg eng, maar het is ook heel erg zonde als je spullen hierdoor beschadigd raken of verloren gaan. Je spullen kun je niet altijd terugkrijgen, maar met een inboedelverzekering ben je in ieder geval beschermd tegen de financiële last. 

 

Begin met een inboedelverzekering: van meubels tot elektronica tot kleding 

Een inboedelverzekering is heel belangrijk om je spullen te beschermen. De dekking kan verschillen per verzekering, maar de meeste inboedelverzekeringen dekken schade door brand, diefstal, waterschade, stormen en andere onverwachte gebeurtenissen. De spullen die onder een inboedelverzekering vallen zijn onder andere meubels, elektronica, kleding, sieraden en andere waardevolle bezittingen. Een inboedelverzekering dekt geen schade aan de structuur van je huis, dingen die nagelvast zitten en niet verplaatsbaar zijn, vallen niet onder de inboedelverzekering. Hiervoor heb je een opstalverzekering nodig. Om helemaal helder te hebben wat wel en niet onder je inboedelverzekering valt, kun je een inboedelverzekering vergelijken met andere opties. Dan kun je gelijk zien bij welke verzekering je het meeste waar krijgt voor je geld. 

 

Voorkom onderverzekering: wat wil je gedekt hebben? 

Als je veel waardevolle spullen in huis hebt, is het belangrijk om goed te kijken naar de kenmerken van de verzekering. Het kan namelijk zo zijn dat een inboedelverzekering niet de volledige waarde van je spullen vergoedt. Je moet goed controleren of de dekking overeenkomt met de waarde van je spullen, anders betaal je elke maand je premie, maar heb je nog niet voldoende dekking in geval van nood. Zorg dat je dus altijd weet wat de waarde is van je eigen spullen en wat de dekking is van je verzekering, zo kom je nooit voor onvoorziene kosten te staan in geval van nood. Je hebt dan wel andere dingen aan je hoofd dan discussiëren met je verzekeraar. 

 

Houd je polis up-to-date: verandert er iets in je persoonlijke situatie? 

Het leven verandert continu en dat kan best snel gaan. Je kan nieuwe bezittingen krijgen, je huis verbouwen, spullen verkopen en noem het maar op. Als je leven verandert is het belangrijk dat je verzekering met je mee verandert. Je wilt niet meer betalen dan nodig en je wilt ook niet dat nieuwe waardevolle spullen niet worden meegenomen in je verzekering. Het is even een klusje, maar door even die tijd te investeren in het vinden van de perfecte verzekering weet je zeker dat je nooit voor onvoorziene kosten komt te staan en dat je altijd optimaal beschermd bent. Dat geeft je rust en scheelt je een hoop gedoe als het ooit misgaat. 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl