Vaccinaties in Hollywood: deze celebs doen niet mee

 

Als je dacht dat het bij ons nogal verdeeld is qua vaccinaties, kijk dan maar eens voor de grap naar de Verenigde Staten.

 

 

Vorige week had 66 procent daar hun eerste vaccin gehad en 57 procent de tweede. Maar wat ze daar ook hebben, net als bij ons, is dat voor niet-gevaccineerden er toch wel andere regels gelden. Zoals bij het Met Gala, waar je simpelweg werd geweigerd als je niet gevaccineerd was. Een test was niet genoeg voor Anna Wintour.

 

Daar kwam dus al een beetje een tweedeling tussen de celebs, en ook op de filmsets is het nu raak. Acteur Miles Teller zou zich niet willen laten vaccineren en besmette daarna een groot deel van de medewerkers op de set. Oeps. Maar hij is niet de enige: ook onderstaande Hollywoodsterren spraken zich uit over het niet nemen van het vaccin.

 

1. Nicki Minaj
De eerste uit deze rij die het Met Gala oversloeg vanwege de vaccinatieplicht. Daarna gooide ze ook een tweet de wereld in dat een neef van haar opgezwollen testikels kreeg na het nemen van een vaccinatie en daarnaast ook nog eens impotent werd. Daar heb ik eerlijk gezegd een beetje m’n twijfels bij (dat dat kan komen door een vaccin), maar Nicki zal ‘m in ieder geval niet nemen.

 

2. Anwar Hadid
Hij zegt zelf niet ‘anti-vax’ te zijn, maar heeft besloten om zelf niet voor het vaccin te kiezen. Als God ervoor kiest dat hij Covid krijgt, hoopt hij daar op een natuurlijke manier van te herstellen en zo antistoffen te krijgen. Dat zijn zijn woorden trouwens, die hij uitsprak tijdens een Q&A. Zussen Bella en Gigi zijn wel gevaccineerd trouwens.

 

3. Olivia Newton-John
Momenteel vecht Olivia Newton-John tegen een pittige vorm van kanker, maar besloot toch het vaccin niet te nemen. Haar dochter staat er hetzelfde in: ze hebben allebei gezegd dat ze het vaccin ‘onveilig’ vinden.

 

4. Jim Carrey
De acteur is al jarenlang heel vocaal in zijn standpunt tegenover vaccinaties. Als in: hij moet ze allemaal niet en vindt ze allemaal giftig. De kans is dus nihil dat hij wel overstag is gegaan bij de vaccinatie tegen Covid.

 

5. Letitia Wright
De Black Panther-actrice is heel open over haar keuze de vaccinatie niet te nemen. Ze deelde bijvoorbeeld een filmpje op Twitter (dat inmiddels weer is verwijderd) waarin ze mensen aanspoorden voor zichzelf te denken en niet met de massa mee te gaan.

 

6. Charlie Sheen
Net als Jim Carrey is hij tegen alle vaccinaties. En daar is hij zo gepassioneerd over dat hij een stoel naar haar heeft gegooid toen ex Denise Richards hun kinderen had gevaccineerd. Dus nee, we kunnen wel stellen dat hij niet bepaald staat te springen om de vaccinatie tegen Covid.

 

7. Elon Musk
Voor de vaccinatie beschikbaar werd, gaf Musk al aan dat hij en zijn kinderen hem niet zouden nemen. De reden? Hij gelooft niet dat hij en zijn kids een risico lopen om het virus te krijgen. Musk sprak zich er daarnaast al meer over uit dat het allemaal wel meeviel met het coronavirus en dat kinderen sowieso ‘in principe immuun’ zijn voor het virus.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer