Undercover drugsbaron Ferry Bouman krijgt eigen film

 

Netflix, jullie maken mijn dag. Hij mag dan achter slot en grendel zitten, maar van die Ferry Bouman zijn we nog niet af…

 

Die man moet eigenlijk een grotere carrière dan slechts wat Undercover-seizoenen, joh. We zijn onverzadigbaar wat betreft deze boef met het enigszins onverstaanbare accent (gelukkig hebben we ondertiteling). Netflix was het daar helemaal mee eens en kondigde vanochtend aan dat er een heuse film aan komt. Over

 

Ik vond seizoen één van Undercover écht te gek, maar dat wachten op seizoen twee en drie (want als ik de geruchten mag geloven komen die vlak na elkaar uit – gelukkig) duurt me echt veel lang. Best opvallend dus dat ze deze film aankondigen zonder dat die seizoenen al online zijn. Ze hebben er denk ik vertrouwen in. En ik ook, eerlijk gezegd. De tijden dat iedereen altijd zei dat Nederlandse series allemaal flut waren zijn met Undercover wel echt voorbij.

 

Frank Lammers en Elise Schaap (ik vind haar ook zó leuk) gaan weer samen schitteren in de nieuwste Netflix Original-film: Ferry. Wees niet bang dat het een gigantisch eentonige film wordt aangezien Ferry nu achter slot en grendel zit in de serie; de film zal zich afspelen in het verleden. Dus hoe hij zo’n grote drugsbaas is geworden, hoe hij Daniëlle heeft leren kennen, enzovoort.

 

“Ferry is back, again (…) Ik heb er zin in en vind het geweldig dat we de fans kunnen meenemen naar de beginjaren”, aldus Frank Lammers in het persbericht. Ook Elise Schaap is enthousiast om het vertaal breder te trekken. “Het is voor ons ook fantastisch om terug te gaan naar het begin, naar het moment dat Daniëlle en Ferry elkaar leren kennen. We hebben er zin in, het gaat zó leuk worden!”

 

Check hieronder de aankondiging, die – ik kan het niet anders zeggen – geheel in Ferry-stijl is.

 

Beeld: © VRT

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer