Uit de keuken van Brigitte B

 

Op het gebied van eten is (bijna) alles al een keer bedacht. Zo is deze pasta overduidelijk geïnspireerd op de Siciliaanse klassieker Pasta alla Norma! 

 

Spaghetti met aubergine, tomatensaus en burrata

 

Dit heb je nodig

voor 4 personen:

  • 2 stevige aubergines 
  • Verse of gedroogde oregano 
  • 3 tot 4 knoflooktenen, fijngesneden
  • Bosje basilicum
  • Pot behoorlijke tomatensaus (al is zelfgemaakt natuurlijk altijd lekkerder)
  • Olijfolie en eventueel wat kruidenazijn
  • Burrata (2 porties is meer dan genoeg)
  • Pasta naar keuze 
  • Geraspte Parmezaanse kaas.

 

Zo maak je het

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd elke helft nogmaals in tweeën. Blijf halveren totdat je repen ter dikte en lengte van een goeie vinger overhebt.

 

Vet een grillpan of pan met antiaanbaklaag in met olijfolie en rooster de aubergines (in porties) met de oregano mooi goudbruin.

 

Als alle aubergines klaar zijn, doe je ze samen in een pan en voeg je de knoflook, tomatensaus, nog wat olijfolie en peper en zout naar behoefte toe.

 

Eventueel kun je nu ook een klein scheutje azijn erbij doen.

 

Laat de aubergines nu 15 tot 20 minuten pruttelen.

 

Onderwijl kook je de pasta.

 

Verdeel de pasta over een schaal, schep de saus erover, verdeel daarover gescheurde basilicumblaadjes en tot slot de burrata.

 

Geef de parmezaan er los bij.

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Brigitte Bormans