Uit de keuken van Brigitte B.

 

Deze week wordt er in de Keuken van Brigitte B. gekookt uit ‘PUUR NATUURLIJK KOKEN’ eet volgens de seizoenen en verspil niets. Waarom? Een heerlijk, eerlijk boek waarin van het een altijd het ander komt.

 

Ik wil even terugkomen op die twee heerlijke recepten die we de afgelopen dagen gemaakt hebben. De saus en salade kan je natuurlijk ook voor veel meer verschillende recepten gebruiken. Op zondag eet je toch vaak restjes, dus eet smakelijk!

 

Aardappels met pesto

Voeg een lepel waterkerspesto van eerder deze week toe aan gekookte nieuwe aardappels, die je goed mengt en bestrooit met fijngeraspte parmezaanse kaas.

 

Superlekkere vegetarische hamburgers

Heb je nog salade van gister over? Doe met een lepel speltbloem in een blender en druk een paar keer op de pulseerknop zodat het een puree met een grove structuur wordt. Vorm burgers van het mengsel en bak 5 minuten aan beide kanten in milde olijfolie tot de burgers wat krokant en door en door warm zijn. Serveer gewikkeld in blaadjes sla in plaats van broodjes, eventueel met chilisaus.

 

 

 

 

Tom Hunt
Uitgeverij Good Cook
€ 18,50

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans