Uit de keuken van Brigitte B

 

Deze week wordt er in de Keuken van Brigitte B. gekookt uit ‘PUUR NATUURLIJK KOKEN’ eet volgens de seizoenen en verspil niets. Waarom? Een heerlijk, eerlijk boek waarin van het een altijd het ander komt. Je maakt vandaag deze waterkerspesto om met een simpele pasta te eten. 

 

Gepureerde waterkerspesto

 

Een geweldige saus om in de koelkast te hebben voor die keren dat je geen tijd hebt om te koken. Het is makkelijk te maken en relatief goedkoop in vergelijking met de traditionele basilicumversie. 

 

Nodig voor 1 klein potje
(doe jezelf een lol en maak meteen drie of vier potjes voor bij al die lekkere recepten van de rest van de week want de pesto is in de koelkast toch een week te bewaren):

 

  • 100 g waterkers
  • 2 el pijnboompitten
  • klein stukje geraspte mierikswortel (optioneel)
  • 30 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml olijfolie
  • sap van ½ citroen of naar smaak

 

Zo maak je het

Spoel de waterkers af en schud droog. 
Rooster de pijnboompitten 3 tot 5 minuten in een droge pan tot ze goudbruin zijn en donkere plekjes hebben. 

Doe met de andere ingrediënten en de helft van het citroensap in een blender.

Bestrooi met peper en zout en pureer met behulp van de pulseerknop tot een grove pasta.

Breng indien nodig op smaak met meer peper, zout en citroensap.

 

 

 

 

Tom Hunt
Uitgeverij Good Cook
€ 18,50

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans