TV-Tip voor vanavond: Nick, Simon en Kees

Na Homeward Bound, over Simon en Garfunkel, zijn deze drie Volendammers weer terug. Met dit keer in de spotlights: ABBA!

 

 

Hóe leuk is dat? Nou vind ik Nick en Simon als artiesten sowieso al heel leuk en stond ‘Rosanne’ vroeger bij mij op repeat. M’n vader vond het herrie en vond hen allebei niets, totdat ook hij (onder dwang van mij) moest zien hoe ze doken in de muziek van Simon en Garfunkel… Ja, je kan dan niet meer ontkennen dat Nick en Simon bijzonder muzikaal zijn.

 

En de dynamiek tussen die twee en Kees Tol vind ik zo vermakelijk. Dus je snapt dat ik vanavond weer voor de buis zit, want ze zijn terug. ‘Nick, Simon en Kees: Take A Chance On Me’ heet deze reeks, waarin ze nummers van ABBA in een nieuw jasje gaan stoppen.

 

En ze krijgen ook de kans om met oud-ABBA-muzikanten te spelen. Een ontmoeting met Benny, Bjorn, Agnetha en Frida is natuurlijk de allerbeste afsluiter die een serie als deze kan wensen. Al moeten we nog even geduld hebben voor antwoord op de vraag of die ontmoeting er daadwerkelijk in zit, want vanavond is pas de eerste aflevering op TV te zien.

 

Half 9, bij AVROTROS op NPO 1.

 

 

Beeld: @nickensimon

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer