Als ik naar buiten kijk, zie ik geen zomerse taferelen.
Maar onze buren van FavorFlav toveren gelukkig zo het zonnetje op je bord met dit heerlijke Turkse roerei met feta. Heb ik toch weer een vakantiegevoel te pakken.
INGREDIËNTEN
1 eetlepel boter
1 kleine ui, fijn gesneden
1 rode paprika, zaden verwijderd, in blokjes
1 handvol peterselie, steeltjes fijn gehakt en blaadjes grof gesneden
1 teen knoflook, fijn gehakt
½-1 theelepel chilivlokken naar smaak toevoegen
2 tomaten, in blokjes, of 100 gram cherrytomaatjes, in vieren
4 eieren
zeezout en zwarte peper
Voor erbij
1 handvol verkruimelde feta
extra vergine olijfolie
Serveer er warme toast naast en een peterselieblad.
BEREIDINGSWIJZE
1. Laat de boter in een brede koekenpan smelten, voeg de ui, paprika, peterseliesteeltjes, knoflook en chilivlokken toe en laat alles 5 minuten rustig op halfhoog vuur fruiten. Roer af en toe.
2. Doe de tomaten in de pan, draai het vuur hoger en bak alles 5 minuten.
3. Draai het vuur laag en schuif alle gare groenten naar één kant.
Breek de eieren boven de lege ruimte in de pan en meng de dooiers en witten zo’n 20 seconden met een houten lepel.Voeg een beetje zout en peper toe. Roer de groenten heel rustig gedurende 1 minuut door het eimengsel tot het ei net gaar maar nog zacht en enigszins vloeibaar is. Neem de pan van het vuur (vergeet niet dat de eieren nog doorgaren in de hete pan).
4. Bestrooi het roerei naar smaak met peterselie en feta, besprenkel het met olijfolie en eventueel wat extra chilivlokken en serveer meteen.