De Piersuites in Scheveningen

Maartje: Een strandhuisje maar dan luxer. Alle faciliteiten die je je maar kunt wensen en binnen één minuut sta je op het strand. Maak een stevige strandwandeling en kom bij met een heerlijk drankje in de jacuzzi.

 

 

Het beste jaargetijde voor een strandwandeling? De herfst. Met stip. Nog beter wordt het wanneer je met je kouwe neus niet meer naar huis hoeft maar meteen in een warm bad en dito bed kunt duiken. Enter de Piersuites van Scheveningen, het leukste hotel-pop-up concept van de lage landen. Op het toreneiland van de Pier (onder de bungeejumpers) vind je vijf kamers, waarvan vier suites en één familiekamer. De inrichting van de vier suites is geïnspireerd op de omgeving van Scheveningen: een bad, zeg maar gerust jacuzzi, van gekleurd mozaïek en alle suites, hoewel allemaal net even anders, in alle tinten groen, blauw en beige (van het zand) en met een plafond voorzien van een fonkelend sterrenstelsel, met af en toe zelfs een vallende ster. Bijna magisch in het donker.

 

Stel je dan maar eens even een zonsondergang voor vanuit je kingsize bed

 

Mocht je aan de jacuzzi niet genoeg hebben, dan is de suite voorzien van een prima badkamer met rainshower. Bovendien – niet onbelangrijk zo aan het einde van de lange Pier – is de minibar inclusief. De kamers zijn 30 m2 groot en hebben elk een ruim terras met panoramisch zicht op de Noordzee, maar van je buren zie je niets. Stel je dan maar eens even een zonsondergang voor vanuit je kingsize bed. De suites zijn te boeken voor ongeveer € 315,- per nacht. Krijg je er wel twee tickets voor het reuzenrad om de hoek bij.

Pop-up zeiden we, maar niet gevreesd: het beheer van De Pier wil de hotelkamers minstens vijf jaar laten draaien. In 2017 worden de overnachtingsopties uitgebreid en kun je terecht in 8 ‘cabins’ op het Zuidereiland van de Pier. Oude zeecontainers die boven de pier komen te hangen, boven het water, dat is het idee. Aan de zuidkant van de Pier dus zicht over het strand en hoewel ze net even wat anders dan de suites zullen zijn, heb je er dezelfde zonsondergang en dezelfde kingsize bedden.

Piersuites Scheveningen

 

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.