Ik moet als de bliksem lampen kiezen

De bovenverdieping bij ons thuis is grondig onder handen genomen vanwege een kapot dak. Weg licht, weg verwarming, weg gezelligheid, weg werkplek, weg alles. Ik zag het bijzonder somber in. Heel veel geld betalen, heel veel rommel en heel lang in de troep zitten. Stofzuigen tot je erbij neervalt en de volgende dag weer opnieuw. Kortom. Ik had er echt zin in, zeg maar. Tot er een leuke vriend met ideeën langskwam en me wees op de kansen die er ook ineens waren.  Een klein Franska-dingetje: geef mij 3 kansen en ik zie er 30. Of misschien wel 300. En dan wacht ik vervolgens met besluiten tot strak tegen de deadline. Of zelfs ver eroverheen. Zo komt het dus dat ik nu dus nog steeds niet heb gekozen welke lampen er boven mijn werktafel komen. In het begin dacht ik nog: ik wacht gewoon tot het licht wordt, voordat ik ga tekenen. Maar dat wordt het helemaal niet in deze tijd van het jaar. Door mijn besluiteloosheid rondom de lampen zit ik nu dus in het schemer te tekenen voor franska.nl. Mochten mijn tekeningen (die je bovenaan ziet staan) de komende maanden een beetje te licht of te donker lijken, of mochten de kleuren nogal vloeken, dan weet je hoe het komt.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs