Tonijn-ballen

 

Vandaag draaien we geen gehaktballen maar tonijn-ballen. Voor op een salade, als borrelhap of voor op de pasta.

 

 

 

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • 2 blikjes tonijnmoot
  • Knoflookpoeder
  • Peper
  • Ketjap
  • Tomatenketchup
  • 1 tl komijnpoeder
  • Chilisaus
  • 1 ei
  • Paneermeel

 

Zo maak je het

Eerst snijd je de ui fijn. Doe de ui in een grote kom. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de ui. Breng het mengsel op smaak met knoflookpoeder, peper, een klein scheutje ketjap, een klein beetje tomatenketchup, een theelepel komijnpoeder en een scheutje chilisaus. Meng dit goed en voeg 1 ei toe. Goed kneden en voeg paneermeel toe. Wanneer het een grove massa is, kan je de ballen vormen. Indien nodig voeg je nog wat paneermeel toe.

Bak de balletjes in een pan met wat olie tot ze bruin zijn.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares