Op deze eerste windag van februari mag ik iets weggeven waar ik zelf nogal enthousiast over ben.

 

 

Je zal toch maar een boek schrijven dat meteen in de bestsellerlijst van de prestigieuze New York Times belandt. Dat gebeurde Naomi Krupitsky toen haar debuutroman De Familie uitkwam. (Ze wordt zelfs vergeleken met de wereldberoemde Italiaanse schrijfster Elena Ferrante, van wie niemand nou precies weet wie zij eigenlijk is.)

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Naomi (@naomikrupitsky)

 

Vanaf de allereerste pagina zat ik helemaal in het verhaal over deze twee vriendinnen die allebei dochters zijn van de Italiaanse maffia in naoorlogs Brooklyn. De één luidruchtig en uitbundig, de ander rustig en bedachtzaam. Sofia en Antonia zijn elkaars beste vriendin en leven in de schaduw van de kring rondom hun vaders: de Familie.

 

Iedere zondagavond komt de familie bij elkaar: om te eten, om zaken te bespreken en om hun band te versterken. De verdwijning van Antonia’s vader drijft een dunne, maar voelbare wig tussen de vriendinnen. Vanaf hun kindertijd tot ze volwassen vrouwen zijn, echtgenotes, moeders en leiders. Dan wordt op een noodlottige avond hun loyaliteit zowel aan elkaar als aan de familie op de proef gesteld… Slechts één van beiden kan de trekker overhalen voor het te laat is. 

 

 

Je durft het boek pas weg te leggen als je het uit hebt, zo spannend is het. Een loepzuiver portret over intense vriendschap, de verstikkende mores van de maffia en over New York, The City That Never Sleeps.

 

Ben je benieuwd naar dit fantastische boek? Laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht of mail je naam en adresgegevens aan winnen@franska.nl en wie weet valt er één van de 5 boeken bij jou op de mat. 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit