Toch maar een kerstlunch dit jaar?

 

Doe jij al jaren braaf mee aan de kerstdinertrend? Misschien wordt het dan eens tijd om het roer om te gooien. Want ‘s middags al aan tafel gaan zitten heeft dus zo z’n voordelen. 

 

 

 

We kennen het allemaal. Dagen van tevoren halen we de boodschappen in huis. De dag van te voren begint het DIY-versieringwerk. En als kerstdag eenmaal aanbreekt, beginnen we met dat heerlijke kerstontbijt met kersttol, eitjes en jus d’orange. 

 

Als de klok 1 uur geslagen heeft, beginnen eindelijk de voorbereidingen voor het diner. Maar in de keuken begin je alvast met dat eerste wijntje van de dag. Want was is koken zonder wijn? En zo begint langzaam de stress die het kerstdiner heet.

 

Als het bezoek eenmaal binnendruppelt, sta jij nog te garen in de keuken en de stress verlaat je de rest van de dag niet meer. De wijn komt dan 10x zo hard aan. Pffffff, moet ik nog verder gaan? Je herkent het vast.

 

Nu hebben wij op de redactie het idee van het jaar bedacht. In plaats van dat moeizaam, eeuwenurendurende, stresskipdiner, maak je een kerstlunch. Simpel dat het is. Met kerststol, eitjes, spek, salade, lekker warme en verse broodjes, misschien wat croissants erbij. Bubbels zijn nét zo lekker gemixt met jus d’orange als zonder. En hupsakee, de stress verlaat je zo. 

 

Hieronder alle redenen waarom de kerstlunch het nieuwe kerstdiner is

 

  1. Iedereen houdt van lekker brood en stol. Is iemand vegetarisch? Dan kunnen ze zelf een lekker plakje kaas op brood doen in plaats van gerookte zalm. Simpeler kun je het niet maken.
  2. Met alle tijd die jij in de keuken bespaart, houd je meer tijd over voor versieringen. 
  3. Je drinkt minder. Dus die kater is zo -foetsie – verdwenen
  4. Als je bezoek binnenkomt, sta jij gezellig met ze in de woonkamer in plaats van alleen in de keuken
  5. Je hebt minder pannen, potten en snijplanken om af te wassen
  6. Als iemand blijft hangen, is het niet het einde van de wereld. Je kan namelijk alsnog op tijd naar bed.
  7. Het kan meer casual. Dus wil jij de hele dag in je gekke kersttrui rondhangen? Dat kan. 

 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn