Toch geen prins: Archie krijgt waarschijnlijk geen titel

 

Er is weer stront aan de royal knikker daar in Engeland. Nu is dat natuurlijk al een tijdje zo, maar nu zou er tussen Charles en Harry weer het één en ander aan de hand zijn.

 

 

 

Want ook al heeft Harry samen met vrouw Meghan afstand gedaan van hun koninklijke titels, hun zoontje moet wel officieel prins zijn, als het aan hen ligt.

 

Maar als het aan Charles ligt… Not so much. In principe zou Archie pas prins worden als Charles de troon overneemt van Queen Elizabeth, maar daar steekt de king-to-be het liefst een stokje voor. The Daily Mail heeft alle ins en outs als het gaat om deze royal ‘downsizing’.

 

Dat afschalen van alle titels zou iets zijn waarmee het Britse koningshuis al een tijdje bezig is, om de monarchie wat kleiner te krijgen. En dat zou dus ook betekenen dat Archie die titel nooit zal krijgen. Niet iets persoonlijks tegen Archie zelf dus, al is het nog maar de vraag of Harry dat ook zo zal opvatten (The Daily Mail denkt uiteraard van wel).

 

De reden voor de downsizing is op zich best wel redelijk: de Engelse bewoners betalen belasting voor de gehele monarchie en die wordt er ook niet kleiner op. Door die kleiner te maken, zouden de kosten flink omlaag gaan en ik gok maar zo dat de Britse bevolking dat ideetje wel ziet zitten.

 

Die afschaling zou er dan voor zorgen dat alleen erfgenamen van de troon en de familietitels recht hebben op de financiële steun uit de staatskas en politiebescherming krijgen, en vooral dat laatste wilde Harry heel graag, weten we uit het gesprek met Oprah. Pittig detail: de kids van William en Kate hebben die privileges wél.

 

Meghan en Harry hebben nog niet publiekelijk gereageerd, maar volgens ‘insiders’ (of het is gewoon een conclusie die The Daily Mail zelf heeft getrokken natuurlijk) zijn ze ‘verbolgen’ over dit besluit. Ik zeg: to be continued. The royal drama never ends.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer