Tobleronetaart

 

Luchtige cake verstopt onder een deken van chocoladenougat. Heerlijk!

 

Dit heb je nodig

  • 400 gram Toblerone
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder
  • 50 ml slagroom

 

Zo maak je het

1.      Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

2.      Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.

 

3.      Smelt 150 gram van de chocolade au bain marie.

 

4.      Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa.

 

5.      Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel.

 

6.      Spatel het bakmeel, de cacao en de Toblerone door het mengsel en schenk vervolgens het beslag in de taartvorm.

 

7.      Bak de taart in 35 minuten gaar. Controleer even met een satéprikker of het binnenste van de cake gaar is.

 

8.      Laat de cake volledig afkoelen.

 

 

9.      Smelt voor de ganachelaag 150 gram van de chocolade au bain marie en voeg de slagroom toe. Roer tot alles goed vermengd is.

 

10.     Laat de ganache afkoelen en schenk die vervolgens over de afgekoelde cake.

 

11.     Hak het laatste gedeelte van de chocolade grof en strooi dat over de taart. Zet de taart vervolgens minimaal twee uur in de koelkast.

 

Eetsmakelijk!

 

 

Door: Redactie Amayzine

Beeld; thesugarhit