Doe eens een weekendje Sas van Gent

Ik ben een tikje bevooroordeeld want heb zeven intens gelukkige jaren van mijn leven doorgebracht in het Zeeuwse land, maar je kunt ook zeggen dat ik weet waar ik het over heb.

 

 

En ik ben best het blokje om geweest als het gaat om het bezoeken van de betere winkels en restaurants.

 

In deze Covid-periode heb je dat tripje New York, Parijs of Londen waarschijnlijk even geparkeerd. Maar ga eens naar Sas van Gent, echt, je komt tijd te kort om alle highlights te bezoeken.

 

Shoppen bij Bankgeheim

Eigenaresse Marie-Kristien is een prachtige, stijlvolle vrouw die een enorme winkel runt met de mooiste merken. Ik vind het altijd zo leuk aan winkels als deze dat er weer met een uniek oog wordt ingekocht. Marie-Kristien heeft mijn lievelingsmerk Ulla Johnson (deze jurk, die moet en zal ik gewoon), maar bijvoorbeeld ook Monoki, die echt geweldige kimono’s in hun collectie hebben. Spijkerbroekje eronder en klaar. Ook heeft ze Vince, het comfort-chique Lisa Yang, Missoni, Xirena en ook mijn lievelingssportkledingmerk (kun je ook rustig mee naar de supermarkt) Deblon Sports, en nog veel meer bijzondere merken waar je als winkel echt je best voor moet doen om die te mogen verkopen. Voor het geval je nu al niet te houden bent: je kunt ook online shoppen, dus zo haal je al dat lekkers uit Sas van Gent ook in huis. (Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis en gratis bezorgd.)

Markt 7, Sas van Gent

 

Een drankje

Na het shoppen heb je vast dorst. Die kun je lessen bij wijnbar BottlesNextdoor, die de grootste wijnkaart van Nederland heeft.

Gentsestraat 11, Sas van Gent

 

Een hapje

Dockside Bar & Grill

Gepofte kerstomaatjes met Griekse yoghurt en naan, albondigas in tomatensaus, en dat alles het liefst met producten uit de streek.

Westkade 111, Sas van Gent

 

Als je dan toch in de buurt bent…

  • Eet dan bijvoorbeeld bij Auberge des Moules in het plaatsje Philippine (Visserslaan 3);
  • Of beleef een meesterlijke culinaire ervaring bij De Kromme Watergang van Edwin Sinke (Slijkplaat 6 in Hoofdplaat);
  • Geef even gas en bezoek Gent (twintig minuutjes rijden);
  • Ga eten bij Pure C van chef Syrco Bakker (Boulevard de Wielingen 49, Cadzand-Bad), slaap in het strandhotel (zelfde pand) en eet de volgende dag bij Blueness van Sergio Herman (allemaal onder hetzelfde dak, wat wil een mens nog meer?).

 

Zei ik een weekendje Sas van Gent? Ik zou er een week van maken.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach