Tiramisu 2.0

 

Het lekkerste toetje sinds de uitvinding van de ‘echte’ tiramisu. En daar had ik al zo’n heerlijk recept van.

 

 

 

 

Ik zal eens even uit de school klappen. Uh… sorry, uit de keuken bedoel ik.

 

Ooit heb ik een keer voor een etentje een variant gemaakt op tiramisu. M’n zus hielp mee en we rommelden maar wat aan met dat toetje, net zo lang tot we dachten dat het wel lekker zou zijn. En dat was het. Heel erg lekker zelfs. Nog altijd herinner ik me het succes aan tafel.

 

Maar ja, niet al te handig…

 

Ik heb toen helaas niet opgeschreven hoe we het gemaakt hadden. Intussen zijn we jaren verder en vaag staat me er nog wel iets van bij. Het idee was echt niet van mij, ik had er ergens over gehoord, dat deze variant op tiramisu ook kon. Nergens een recept te vinden, dus we rommelden op gevoel maar wat aan. Volgens mij was het ook nog in het pre-internet-tijdperk. En in die minstens honderd kookboeken die ik toen al had, was het niet te vinden. Ach, als je je verstand en je goeie smaak maar gebruikt kom je een heel end.

 

En met succes

 

Eenmalig succes dan.

 

Toen ik er laatst met Vanja over zat te appen hoopte ik natuurlijk stiekem dat zij met een recept op de proppen zou komen, maar ze zei dat er waarschijnlijk genoeg recepten online te vinden zijn. Dus ging ik op google-zoektocht.  

 

En tadaaaa… ik vond het op YouTube. Intussen al een paar keer gemaakt. Gisteren zelfs nog. Ik maak het altijd in eenpersoons-potjes. Tot nu toe nog geen klachten over gehad, zeg maar; iedereen wil het recept.

 

En omdat ik de beroerdste niet ben deel ik het hier even met je.

 

 

 

 

Alvast even een vertaallijstje:

  • Filtrare = zeven
  • Aqua = water
  • Zucchero semolato = kristalsuiker
  • Succo di limone = citroensap
  • Far scogliere a fiamma bassa = op laten lossen op laag vuur
  • Lasciar raffreddare = af laten koelen
  • Tuorli = ei-gelen
  • Albumi = eiwitten
  • Savoiardi 20 pezzi = 20 lange vingers
  • Scorzite di limone = citroenschil
  • Riporre in frigorifero per 3 – 4 ore = 3 tot 4 uur in de koelkast zetten (ik dek het per potje altijd af met folie. Zodat het niet per ongeluk naar bijvoorbeeld pesto gaat ruiken, die bij mij vaak ook in de koelkast staat.)

 

Natuurlijk kun je al ‘kokend’ steeds naar het filmpje kijken, dat is op zich al helder genoeg. De stappen in het kort op een briefje zetten doe ik ook vaak bij YouTube-recepten, want toevallig komt er altijd net reclame tussendoor als ik iets snel moet weten. 

 

Veel voorpret gewenst bij het maken. En zeker weten dat je moeite beloond wordt. Eet smakelijk!

 

Als je iets niet ontcijferd krijgt hoor ik het wel. 

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska