Tip van Franska

Als je het over piepers hebt, denkt iedereen aan aardappels

Artikel beeld

Onze founder Franska is iemand die je eigenlijk iedere dag even zou willen zien, omdat ze altijd wel weer een tip uit haar mouw schudt waar je wat aan hebt. Daarom bedachten we het volgende: elke vrijdag fluistert ze ons een van de kleine dingen toe die je dag net even iets leuker en makkelijker maken.

Als je het over piepers hebt, denkt iedereen aan aardappels. Maar toevallig piepen asperges ook. Schuif ze maar eens  in de lengte langs elkaar heen en weer. Hoor je gepiep, dan zijn ze lekker vers. Altijd een feest als ze er weer zijn. Kan ik me zo op verheugen.
Ik kreeg een pakket heerlijke dikke rechtstreeks uit Limburg met een lekkere Elzas-wijn.

Zo leuk seizoensgroenten. Tot 24 juni gaat het door, dan is het Sint Jan en wordt er niet meer gestoken.

Klassiek is natuurlijk de combinatie met ei, gesmolten boter en ham. 

Omdat ik vaak aan het begin van het seizoen in Milaan kwam, zat ik in restaurants soms stiekem te luisteren naar de mensen naast me die asperges bestelden. Daar was blijkbaar geen standaard manier om ze te eten. De ober vroeg gewoon hoe je ze wilde en dan vertelde de klant dat. Zo heb ik een keer een gezellige dikke meneer deze horen bestellen, eigenlijk legde hij het recept gewoon uit: een dikke plak ‘magor’ (zo’n kaas die bestaat uit laagjes MAscarpone en GORgonzola) op het bord, warme asperges erop en dan een gebakken ei er weer bovenop. Toch maar even thuis geprobeerd. Mjam! Is heel lang onze favoriet geweest.  

Later ving ik in Milaan deze op bij een buurman: warme asperges, veel geraspte Parmezaanse kaas erop en dan de allerlekkerste extra vergine olijfolie in sliertjes erover. Dat is een blijvertje geworden bij ons. 

Al maak ik ze voor vrienden gewoon zoals zij ze graag willen. Eigenlijk net zoals in Milaan. Ze doen mee met onze Italiaanse afwijking of krijgen ze met ei, ham, gesmolten boter en krieltjes of op welke manier ze ze maar willen, ik heb ze zelfs weleens gegrild en een keer met een morillesaus gemaakt. 
U vraagt en wij draaien, hahaha. 

Als je maar geniet.

Fijn weekend!

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska
newsletter image
newsletter close button newsletter image
Word jij ook gezellig
Franska vriendin?
Zo maak je kans op
prijzen en uitjes!