Tip tip tip: Niks Te Melden

 

Grote kans dat jij zondagavond voor de buis zat voor Zondag met Lubach. Snap ik, maar er was nóg iets heel leuks op tv te zien.

 

 

 

 

De nieuwe Nederlandse serie Niks Te Melden had afgelopen zondag namelijk ook zijn debuut. En waar ik vroeger Nederlandse series standaard boycotte, is inmiddels bewezen dat ze echt niet allemaal zo slecht zijn. Met Penoza was dat al een feit natuurlijk, en Undercover en Mocro Maffia zijn ook ontzettend spannend. Maar grappige Nederlandse series? Die hebben we nog niet zoveel.

 

Maar als je een cast hebt met Theo Maassen en Henry van Loon, dan vind ik het sowieso al het proberen waard. Niks Te Melden is een politieserie waarin agenten letterlijk niks te melden hebben — ze wachten maar tot er iets gebeurt. Daarnaast zijn er ook drie criminelen die ook vrij weinig meemaken. Klinkt misschien saai, maar het is echt hilarisch. De meest bizarre gesprekken worden gevoerd. Het is heerlijk grof en ja, dat vind ik af en toe echt heerlijk.

 

De laatste tijd lijkt het wel alsof over elke uitspraak, elke grap, wel iets te zeggen is. Zo verfrissend om dan eens een on-Nederlands humoristische serie te zien met harde grappen. Nog niet gezien? Je kan Niks Te Melden terugkijken op NPO Start.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer