Je zou ‘m toch winnen, die prijs

 

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan: BN’ers zijn boos. Een grote groep BN’ers heeft daarom de hashtag #ikdoenietmeermee in het leven geroepen, om aan te geven dat ze niet meer meedoen. Waaraan precies, is mij nog volledig onduidelijk.

 

 

 

En ieder jaar weer zit ik aan de buis geplakt om te zien wie ‘m wint. Ik hou wel van een beetje polderglamour. Een zaal vol televisiemakers in hun zondagse pak of glitterjurk. Zo zie je ze ook eens van een andere kant.

 

Al heel wat van mijn favoriete programma’s hebben ‘m de afgelopen jaren gewonnen. Zoals Floortje naar het einde van de wereld in 2016 en Wie is de mol in 2013. Dit jaar heb ik gestemd op Het Familiediner van Bert van Leeuwen. Dat bestaat ook al jaren en iedere keer weer ben ik verbaasd te zien hoe een wissewasje kan uitgroeien tot een familievete van jewelste. Soms zit ik met ingehouden adem te kijken of de limousine leeg is of dat de boze (schoon)moeder, broer, oom of nicht er toch uitstapt.

 

Of het programma tot de genomineerden behoort weet je aanstaande donderdag, dat wordt dan bij RTL Boulevard bekendgemaakt. Voor de beste presentator of presentatrice is er de Televizier-Ster. Wie daar bij de vrouwen in ieder geval kans op maken zijn Chantal Janzen, Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen.

 

Eva heeft deze prijs al eens gewonnen en Chantal maakt dit jaar voor de zesde (!) keer kans. Dat nieuwkomer en kok Miljuschka nu ook in dit rijtje staat vind ik heel leuk. Want buiten dat het een steengoeie televisievrouw is, kookt ze de sterren van de hemel en is ze een groot voorvechter van bodypositivity. Zo zette ze zichzelf op Instagram in haar blije blootje op de kiek, om vrouwen eraan te herinneren dat ze prachtig zijn, inclusief romige randjes en rolletjes.

 

Ik ben benieuwd wie van deze drie dames met de Ster naar huis gaat. Op 8 oktober worden de Televizier-Sterren en de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma live op televisie uitgezonden. Ik zit er weer klaar voor. Jij ook?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit