Swipe to the left…

 

Uitgekeken op je eigen huis? Zoek iemand om mee te ruilen. Zo werkt het.

 

Heb je zin in een ander (huur)huis, maar zie je op tegen het gedoe met de woningcorporatie? Dan moet je nú de net gelanceerde app Huisjehuisje downloaden. Lijkt wel beetje op Tinder gecombineerd met Funda: al swipend kun je op zoek naar een ander huurhuis.

 

Het is een initiatief van in totaal 26 woningcorporaties in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Aanleiding is dat zij vaak van huurders horen dat ze wel willen verhuizen, máár dat dit door de lange wachttijd vaak niet mogelijk is. Iedereen die in een van hun huurhuizen woont kan daarom nu zijn huis op HuisjeHuisje aanbieden.

 

Kosten zijn er niet aan verbonden. Wel kunnen sommige verhuurders tussen de 25 en 50 euro administratiekosten rekenen als de ruil doorgaat.

 

Zo werkt het

1. Aanbieden

Vertel op de app alles over je huis en maak je woning zo leuk mogelijk voor andere huurders, want dan maak je meer kans op een match (tips voor de mooiste foto’s en beste omschrijvingen vind je op de app).

 

2. Aanbod bekijken

Het is heel eenvoudig om door het aanbod te ‘swipen’. Mocht je dat nog nooit gedaan hebben, swipen is vegen over het touchscreen van je smartphone of tablet waardoor je door een document of website bladert.

 

3. Like & match

Bevalt een huis je? Like het dan door op het hartje te tikken. Hoe meer je liket, hoe meer kans je maakt op een match. Vind je het niks, swipe dan gewoon naar links (net als op Tinder dus), dan verschijnt de volgende man, eh… het volgende huis.

 

4. Match & chat

Vindt de ander jouw huis ook leuk? Dan hebben jullie een match! Jullie kunnen nu via de app chatten en elkaar alles vertellen. En snel een afspraak maken. Allebei blij? Regel de ruil met jullie verhuurders en je bent klaar om te verhuizen.

 

Zo. En dan is nu het wachten op de huurders die elkaar via Huisjehuisje vinden en besluiten samen in één huis te gaan wonen… 

 

 

Door Caroline Griep

Bron: AD