Tijdloos & basic

 

De allermakkelijkste woontrend misschien wel en daarom omarmd door zowat iedereen die iets met interieur heeft. Tijdloos, basic en eenvoudig, deze drie ingrediënten zorgen ervoor dat we geen genoeg krijgen van zwart en wit in huis.

 

 

Ik vind het altijd knap als ik in dit soort gestylde huizen binnenkom. Na de verdiende oh’s en ah’s is het eerste wat in mij opkomt toch: waar laten ze alle gekleurde spullen? Helemaal zwart-wit wonen is toch moeilijk haalbaar, zeker als je kinderen hebt. Die nemen nou eenmaal veel kleur mee. En ik vermoed dat je er ook al heel opruimerig voor moet zijn om dit in staat van perfectie te houden. Zo makkelijk als deze trend lijkt, is-ie dus niet voor mij. Op zoek naar tips en trucs. Want deze sfeer is zo heerlijk basic en rustig om naar te kijken, ik wil dit ook!

 

 

Deze tips helpen vast en zeker:

1. Het ligt een beetje voor de hand maar vanaf nu moet je dan dus alles voor in huis in het zwart of in het wit kopen.

2. Kastjes en andere meubels krijgen een likje verf. Uiteraard houden we vast aan het kleurenpalet.

3. Clusteren, groepjes maken van de mooie dingen in huis. Maak slim gebruik van wat je al hebt, maak bijvoorbeeld stapels van je tijdschriften of boeken. Degene met een zwart-witte cover bovenop natuurlijk. Draai de stapel met de ruggen naar de muur.

 

4. Tekeningen en lieve kaartjes laten zich niet beteugelen. Dat komt ongevraagd gekleurd binnen. Tape ze gewoon aan de binnenkant van een kastdeur, zo zie jij ze wel maar zijn ze niet te opvallend aanwezig.

5.  Foto’s, posters en kunst zijn bepalend voor de sfeer. Hier vind je een goed voorbeeld.

6. Wees kritisch en plan een opruimweekend. Alles wat niet (meer) matcht bij je stijl geef je weg of gaat naar de kringloop. Een frisse start is na jaren troep verzamelen vast geen overbodige luxe. Bij mij zou het in ieder geval geen kwaad kunnen.

7. Durf! Een wit huis met wat zwarte accenten kan natuurlijk leuk zijn, maar wil je echt een statement maken dan verf je een hele wand zwart, kies je voor een zwarte keuken of badkamer of koop je een zwarte bank. Met een groot gebaar ben je snel klaar.

 

8. Voor een klein beetje spanning is het mooi om af en toe wat hout(tinten) her en der te gebruiken. Daar wordt de sfeer iets losser van.

9. Mix zo veel mogelijk vormen en materialen als hout, textiel, steen, papier, kunststof en rond met recht en glad met ruw, zodat er wat leven in de brouwerij komt. Als je echt alleen maar sec zwart-wit doet zonder zachte materialen of structuren, dan voelt het alsof je in een showroom leeft.

10. Zorg dat je extra veel opbergplekken hebt. Alles wat je wel wilt bewaren maar te veel kleur bevat zet je achter een deur of bewaar je in mooie, zwarte of witte opbergmanden.

11. Niet te symmetrisch, nee liever uit de maat dan in de maat. In een zwart-witte sfeer zorgt dit juist voor die gewilde, leefbare touch. Niet te strak, let it go!

 

 

Meer zwart-wit inspiratie voor in huis vind je hier

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Alt , Beeldsteil, ConceptbyAnna, NotaPaperHouse.