Cosy in 010

 

Maartje: Niet-Rotterdammers, en zelfs ook wel-Rotterdammers, komen niet vaak op het Rotterdamse Noordereiland. Zonde. Want het is een errug lekker nog onontdekt stukje 010. Hoe je er komt? Niet over de bekende Erasmusbrug maar over de Willemsbrug.

 

 

 

Mocht je een reden nodig hebben om richting Noordereiland te gaan: Koozie. Alleen de naam al klinkt gezellig en dat is het er ook. Koozie is een precies goede lekkere no fuzz koffiebar verdeeld over twee verdiepingen, waar je je terugtrekt tussen het groen. Een huiskamerbar, zo u wilt. Hoe je het ook noemt, zo goed als zeker is dat je bij Koozie weinig toeristen treft, die de stad tegenwoordig maar al te goed weten te vinden dankzij de Markthal en alle positieve recensies die de stad wereldwijd kreeg. Dat is mooi, begrijp me niet verkeerd, driewerf hoera voor Roffa, maar wij zitten bij Koozie liever in alle rust aan de huisbakken appeltaart. De koffie van de zaak is Rotterdams zwarte goud, afkomstig van Giraffe Coffee, en ook de rest van de zaak werd ingericht met hulp van voornamelijk Rotterdamse creatieven: botanist Peter Kremer hielp met al het plantenwerk, de tafels komen van het Rotterdamse Buurman en de illustraties zijn van de buurvrouw (letterlijk: kunstenares Annemarie Gorissen woont op het Noordereiland). Kortom: Koozie is zo’n cosy buurtstek voor elk moment van de dag, ook als je niet uit de buurt komt.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.