Zin in een complimentje?

 

succes gegarandeerd!

 

Ongegeneerd en uitgebreid lunchen of dineren, als ik voor een beurs of zo op reis ging, kon eigenlijk alleen toen ik nog hoofdredacteur van ‘TIP Culinair’ was. Want ja, het is je werk of het is niet je werk. Je moet wel op de culinaire hoogte zijn, natuurlijk. Ben daarom af en toe best een beetje jaloers op de mensen van www.favorflav.com, die naast ons zitten te werken. Die moeten voor hun werk regelmatig overal proeven. Hoewel ik me ook weer niet laat weerhouden om me toch overal grondig te verdiepen in wat er allemaal gekokkereld wordt in de wereld, hoor. Kan ik weer lekkere adresjes en recepten doorgeven. Een van mijn succesnummers heb ik ook aan dit soort onderzoek te danken. Gevonden in een kookboek dat ik in het restaurant kocht. Niet daar geproefd, helaas.

 

 

 

 

 

 

Als je uit bent op een complimentje, moet je deze geitenkaas- en tijmsoufflé van Sally Clarke absoluut een keer proberen. En als je je verveelt tijdens lunchtijd in Londen, zou ik gewoon maar even bij haar gaan eten.

 
Dit heb je nodig

(voor 4 à 6 personen, hangt af van het formaat van je schaaltjes)

  • 30 g boter
  • 200 g versgemalen Parmezaanse kaas
  • 6 eieren (gesplitst)
  • 400 g zachte geitenkaas
  • 150 g crème fraîche
  • 1 tl fijngehakte tijmblaadjes
  • zout en peper
  • en nog wat extra tijmblaadjes

 

Zo maak je het

De oven op 200 graden voorverwarmen. Vuurvaste ondiepe eenpersoonsschaaltjes invetten met boter en bestrooien met een kwart van de Parmezaan, beetje schudden zodat de schaaltjes helemaal bedekt zijn met geraspte kaas.

Eigelen loskloppen, geitenkaas er los doorheen kloppen. Crème fraîche, de helft van de resterende Parmezaanse kaas en de gehakte tijm erdoorheen. Met een snufje zout de eiwitten stijf kloppen. Die daarna voorzichtig door het andere mengsel heen doen. Alles verdelen over de schaaltjes en bovenop Parmezaanse kaas en tijmblaadjes strooien.

 

8-10 minuten in de oven tot het mooi gerezen is en een goudbruine bovenkant heeft.

 

Niet vergeten erbij te vertellen dat de schaaltjes heel heet zijn als je ze op tafel zet…

Eet smakelijk!

 

 Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.