Mascara-top 10

 

Anita: Bijna elke vrouw heeft er wel een in haar tas. Maar er zijn zoveel soorten mascara… Welke kies je nou? En waar moet je bij mascara op letten? Dit zijn onze 10 favoriete mascara’s. (En ik geef ook nog aanbrengtips!)

 

Welke mascara past bij jou? Tja, dat is nu precies de moeilijkste vraag. Iedereen is anders en iedereen verwacht ook iets anders van haar mascara: de een wil langere wimpers, de ander dikkere wimpers en een derde wil graag meer krul. Bedenk dus eerst wat je van de mascara wilt. Weet je dat niet? Kies er dan eentje met het 3-in-1-effect (langer, dikker en meer krul).
En zoals voor veel make-upproducten geldt, het beste is gewoon uitproberen: voel en bekijk welke je het fijnste vindt. Probeer deze maar eens.

 

 

1 De borstel van deze mascara is wat dikker dan normaal, zodat je direct vanaf de wimperinzet je mascara kan aanzetten. Hierdoor kun je je wimpers beter verlengen en krijgen ze meer volume.

Lancôme Hypnôse Drama €32,95

 

 

 

2 Deze mascara ontdekte ik via een vriendin! De brede borstel heeft onregelmatige inkepingen waardoor je dikkere en langere wimpers krijgt met een intense kleur.

Helena Rubenstein Lash Queen Feline Blacks €28,50

 

 

 

3 Minerale pigmenten en heilzame plantenextracten zorgen ervoor dat dit zo’n fijne mascara is. Ook deze maakt de wimpers voller.

Dr. Hauschka Volume €19,50

 

 

 

4 Deze waterproof mascara maakt de wimpers langer en krult ze. Door de dikke borstel zit je mascara direct goed, en hoef je geen extra laagjes aan te brengen.

Chanel Sublime de Chanel Waterproof €34

 

 

 

5 Een gigantische borstel heeft deze mascara, bijna zo groot als je oog! Het is even wennen maar de mascara brengt makkelijk aan, en door de ‘lichtgewicht’ mascara, kun je moeiteloos meerdere lagen opbrengen zonder dat de mascara ‘zwaar’ wordt.

Rimmel London Black Scandal Eyes Lycra Flex €14,95

 

 

 

6 Als je gevoelige ogen hebt, is dit zeker een fijne mascara. De geurvrije mascara met een extra grote borstel geeft je wimpers mooi volume. (Ook geschikt contactlensdragers.)

Be Yu €7,95

 

 

 

7 Mooi gekrulde diepzwarte en langere wimpers krijg je met deze mascara. Als je wilt, kun je gedurende de dag meerdere lagen opbrengen.

Bobbi Brown Eye Opening Mascara €29,50

 

 

 

8 Door de smalle borstel kun je de wimperharen als het ware kammen, waardoor je meerdere lagen kunt opbrengen. Je krijgt hierdoor zulke mooie dikke wimpers, dat het lijkt alsof je nepwimpers op hebt.

L’Oréal Paris Telescopic Black Blister mascara €15,95

 

 

 

9 De combinatie van enerzijds een borstel en anderzijds een kam, maakt dit tot een unieke mascara: ideaal voor overdag. De mascara krult en geeft lengte, maar op een subtiele manier.

Pupa Ultra Flex mascara €15,95

 

 

10 Een unieke formule: je kunt kiezen uit je favoriete borstel en je favoriete mascara! Op deze manier krijg je dus een ‘persoonlijke’ mascara. Je kunt een abonnement afsluiten, dus als je weet hoe lang je met je mascara doet (bijvoorbeeld twee maanden) dan krijg je elke twee maanden een nieuwe mascara thuisgestuurd. Mijn favoriet is Volume Mascara met de brede borstel: makkelijk aan te brengen en je krijgt mooie volle wimpers.

Friday €10,50

 

Op de redactie
Wat mij verder opviel bij deze redactietest? Jongere collega’s (20+) gebruiken vaak een mascara-primer en brengen daarna een mix aan mascara’s op. Mijn 40+collega’s willen juist graag een mascara die in één keer perfect aangebracht kan worden. Alle collega’s kiezen voor diepzwart als favoriete kleur.

 

Extra mascaratips

  • Mascara is ongeveer drie maanden houdbaar na opening. Je merkt het vanzelf wanneer de mascara dik en kleverig wordt en rijp is voor vervanging.
  • Leen je mascara nooit uit; niets vervelender als een oogontsteking door ‘vreemde’ bacteriën.
  • Maak je ogen en wimpers goed schoon voordat je gaat slapen. Als je dit niet doet, breken je wimpers sneller doordat je in je slaap onbewust in je ogen wrijft.
  • Wil je je wimpers krullen met een wimperkrultang, doe dit dan voordat je mascara aanbrengt. Doe je het erna, dan kunnen je wimpers breken.
  • Kies de kleur die bij je past. Zwart ligt het meest voor de hand. Maar heb je een lichte huid dan kan bruin-zwart ook mooi zijn. Donkerblauwe mascara maakt blauwe ogen helderder.
  • De mascaraborstel heen en weer bewegen in de houder voordat je het gaat opbrengen, heeft een tegengesteld effect; de mascara wordt alleen maar klonteriger. Dus: gewoon de borstel eruit halen. Per oog de borstel een keer ‘bijvullen’ is meer dan voldoende.
  • Je mascara zigzaggend aanbrengen maakt je wimpers direct voller.
  • Doe de mascaraborstel altijd weer zo snel mogelijk in de houder. Bewaar ‘m nooit erbuiten, ook niet als je gezellig aan het kletsen bent. Mascara droogt snel uit.

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.