Zo’n fotowand is helemaal ‘jij’

 

Sonja: Met mooie posters en foto’s wordt je huis echt ‘eigen’. Het laat zien wat je mooi vindt en daarmee wie jij bent, wat bij jou past. Hoe je van al die verschillende beelden en lijsten één mooi geheel maakt, vertel ik je hier.

 

 

In tijdschriften en blogs kom je ’m weleens tegen, de perfecte fotowand. Ziet er super uit maar als je zelf aan de slag gaat, verdwaal je al snel in een chaos van lijsten en afmetingen. De moed zakt je ter plekke in de schoenen. Dat gaat je na het lezen van dit artikel niet meer gebeuren want ik geef je 7 gouden tips en kant-en-klare voorbeelden met de juiste afmetingen erbij. Voor grote wanden of kleintjes, je hoeft het alleen nog maar te gaan doen.

 

De 7 gouden tips

1. Wanneer je een fotowand wilt maken, is het handig om een plan te hebben voordat je de eerste spijker in de muur slaat. Leg de posters op de vloer en combineer tot je het patroon hebt dat je wilt. Ook handig: gebruik washi tape om het eindresultaat op de muur te bekijken voordat je de lijsten voor ’t echie gaat ophangen.
2. Wil je je posters horizontaal naast elkaar hangen? Haal dan de waterpas uit de gereedschapskist (en een rolletje tape bij de hand) om een rechte lijn te houden.
3. Als de posters ergens boven gehangen worden – een bank of tafel bijvoorbeeld – ga dan uit van de breedte van dat meubel en centreer aan de hand van die afstand je posters, dan krijg je een betere balans.
4. Pas de tussenruimte van de op te hangen lijsten of posters aan aan de afmeting van de kamer. Hoe groter de kamer, hoe meer ruimte tussen de posters. En andersom uiteraard.
5. Zorg voor een speelse look door te variëren met verschillende afmetingen van posters en prints. Zorg voor een rode draad die zowel bij de stijl en kleurencombinaties van de rest van de kamer past. Gebruik ongeveer twee tot drie kleuren, zodat het niet te rommelig wordt.
6. Heb je verschillende motieven die je echt leuk vindt, maar die qua stijl niet bij elkaar passen? Dan is de truc om lijsten te gebruiken met dezelfde stijl en kleur.
7. Wil je de posters tegen de muur aan laten leunen, combineer ze dan met persoonlijke voorwerpen, zoals kaarsen, een vaas of een aantal liggende boeken.
Heel stylish!
Direct aan de slag? Aan de hand van deze voorbeelden gaat dat helemaal goed komen. Kies een compositie uit die je mooi vind en bestel de lijsten. Nu alleen nog de posters en foto’s uitzoeken en klaar is je wand.
Voor een kleine wand, een perfecte collage voor in de hal, of een kleinere kamer.

 

                                                                                                       2

 

1 Totale afmeting collage: 78×67 cm met 7 cm tussenruimte.
2 Totale afmeting collage: 124×77 cm met 7 cm tussenruimte.

 

3                                                                                                        4

 

3 Totale afmeting collage: 155×87 cm met 7 cm tussenruimte.
4 Totale afmeting collage: 134×87 cm met 7 cm tussenruimte.

 

5                                                                                                         6

 

5 Totale afmeting collage: 204×147 cm met 7 cm tussenruimte.
6 Totale afmeting collage: 181×127 cm met 7 cm tussenruimte.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Sfeerbeeld: Desinio