Tien graden vandaag bij ons

 

Tien graden wordt het bij ons vandaag… volgens mij kan er dan wel een forelletje in de rookoven. Kan natuurlijk altijd, maar ik heb de rokerij het liefste buiten de deur, anders is het hele huis gerookt. Afzuigkap is ooit de miskoop van het jaar geweest, toen we de keuken verbouwden. Veel voor betaald en veel te weinig (of liever gezegd géén) effect. Dus naar buiten dan maar en dat is best even te doen toch? Nu bij die tien graden? Ik ga meteen een balletje opgooien, want ik doe het niet zelf, dat roken. Je moet de taken wel eerlijk verdelen. En dan doooorr naar de visboer. Bosje dille van de groenteboer en klaar is-ie weer. Vooraf die heerlijke BFF-gebakken camembert die vandaag om 15.00 uur op Franska.nl staat en we hebben alweer een lekker begin van het weekend.

 

Ik kan echt iedereen aanraden om een rookoventje aan te schaffen. Zo makkelijk en zo lekker. Zelf hebben we deze

Houtmot, lucifers en een visje van de visboer. En dan maar roken

 

Heb je verder alleen wat lekker houtmot, wat spiritus en lucifers nodig en het feest kan beginnen. Houtmot koop je bij de viswinkel. Of bij de winkel waar je hengels koopt. Volgens mij een superleuk cadeau voor mannen. En jij hebt af en toe een lekker gerookt visje. Voor m’n moeder maakte ik bij het gerookte forelletje altijd een sausje van crème fraîche met mierikswortel en een klein beetje preiselbeerenjam, of een andere rode jam, die ik in de buurt had. Dat had ze in Duitsland geproefd bij de gerookte forel en daarom hoorde dat zo. En ik vind het zelf ook best lekker trouwens. Wacht. Doe ik ook vanavond. Ciao! Ben even boodschappen doen! Fijn weekend vast. O ja. Ga even naar de homepage van Franska.nl om m’n getekende spartelende forel te zien. Best trots op.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.