Thuis werken op maandag is een buitengewoon idee 

 

 

Nogal wiedes dat thuiswerken, denk je nu vast, of niet want wiedes is behoorlijk oudhollands. Het KNMI strooit met allerlei kleuren en codes en Rijkswaterstaat wil dat we ramen en deuren gesloten houden vandaag. Doet de redactie van Franska.nl ook. We werken vanaf het thuisfront, in plaats van in de rij naar Amsterdam aan te sluiten of van de fiets af te duikelen op een glibberig fietspad. 
 

Speciaal voor jou, voor als je thuis exact hetzelfde werk kan doen als in de kantoortuin, waarom op maandag thuis werken een buitengewoon idee is. Laat maar even aan de directeuren lezen. 

 

1. Het KNMI strooit met kleur en codes, maar dat zei ik al hè? Toch is de rekensom makkelijk. Of je gaat uren met je jas tot je neus dichtgeritst op een tochtig perron staan of je zit warm aan de keukentafel. Of je verdoet je tijd in de auto met het luisteren naar je lievelingszender en in de rij op de snelweg staan of je zit warm aan de keukentafel. Ik bedoel, je bent meteen een aanwinst voor de economie. Reken al die vertragingen maar even aan de leidinggevenden door. 
 
2. Je productiviteit is van een hoger niveau. Eigenlijk gewoon jammer dat niemand het ziet. Maar omdat je het keuvelkwartier bij het koffiezetapparaat overslaat en niemand om de haverklap aan je bureau staat te zeveren blijf je geconcentreerd 

 

en tik je het één na het andere klusje af. Thuiswerkers zijn efficiënter en krijgen meer gedaan in dezelfde tijd, blijkt uit onderzoek. Kijk, best begin van de maandag dacht ik zo. 

 

3. Niet verder vertellen, maar ik heb sloffen aan, grijze thermosokken met witte stippen, weer al die ene jeans die ik misschien wat te vaak draag, een trui die bij dat ensemble niet heel fraai kleurt en nul make-up op mijn gezicht. Het haar zit in een knotje gestoken en lékker dat het is. En stel dat je nagellak afbladdert, dan kun je die nog prima een dag laten bladderen. Geen mens die het ziet.
 

4. Je kunt zelf je pakketjes aannemen, zie je de postbode die dagelijks bij je op de stoep staat ook nog eens. En daar gaat die buurvrouw vast stukken vriendelijker van doen. Win-win, maar probeer haar wel buiten de deur te houden als ze over een kop thee begint. Anders ben je zo vijf keuvelkwartiertjes verder. 
 
5. De koffie. Nu ben ik een gezegend mens hoor, want Franska hecht net zoveel waarde aan een goede koffieboon als dat ik doe… Maar er zijn instanties die eigenlijk een corrigerende tik op de vingers horen te krijgen. Met die vieze net wat te sterke thee van ze, die ze voor het gemak koffie noemen. Thuis is waar je koffie precies is zoals je ‘m wil hebben. 
 
6. Niemand die het ziet als het weekend nét iets te gezellig was en je op zondag nog een flesje wijn geconsumeerd hebt. Heb ik natuurlijk niet gedaan hoor. Maar stel, dan ziet niemand dat aan je af. 
 
7. Het dak van de auto hoeft niet sneeuwvrij gemaakt te worden (of het zadel van je fiets), de ruitenkrabber blijft gewoon in het vak achter de stoel zitten en je vingertoppen tintelen niet. De buurman wordt niet boos omdat je stiekem tien minuten vooraf de auto aan zet. Voila, het blijft een vredige maandagochtend. 
 
En als die maandag bij toeval tussen 6 december en 2 januari valt, dan heb je een hele dag langer de tijd om je te vergapen aan die gezellige kerstboom in je woonkamer. Alleen maar positieve punten die maandag thuis.

 

 

Door: Adeline Mans

Chef redactie Amayzine

 

Film: RTL Nieuws