THE ONLY WAY IS UP!

Upcyclen is het upgraden van een product dat je eigenlijk al apart had gezet voor het grof vuil. Een nieuw leven dus voor je oude meubels. Duurzaam én hip!

 

Het leven zit vol verrassingen. Je krijgt een kleintje, gaat voor het eerst samenwonen of juist op jezelf wonen, je kinderen gaan het huis uit. Allemaal ontwikkelingen die van invloed zijn op je behoeftes. Dus hup, verkoop die sta-in-de-weg van een fauteuil, of geef je vintage kast een goede make-over zodat-ie het stralende middelpunt van de kamer wordt. Oude meubels upcyclen geeft het interieur een nieuwe boost. Het bespaart je geld en het spaart het milieu. Het is dus niet alleen heel erg trendy en goed voor de portemonnee, maar ook nog eens duurzaam. Twee vliegen in één klap!

Dit vintage Ikeameubel heeft z’n beste tijd allang gehad. Maar met een beetje visie en creativiteit is ie zo up te cyclen naar een hip model. Denk out of the box en vervang bijvoorbeeld het versleten tafelblad van een bijzettafel voor een mooie, oude koperen plaat. Of maak van een boekenkast een gigantisch poppenhuis. Dit dressoir heeft een likje blauwe verf gekregen op de laatjes. Met een kleine aanpassing is het verschil groots. Deze kast is weer klaar voor 2017!

Bij BNN hebben ze een heel mooi programma gemaakt over het fenomeen ‘Upcycling’ . Ze bedenken en maken de mooiste dingen van materialen die niets meer waard lijken te zijn. Oud & nieuw heet het. 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines
en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: IKEA