Overdag lekker buiten zijn nu het voorjaar wordt en ’s avonds gezellig uit. Dat kan deze week van Den Bosch tot Hoofddorp.

 

 

Dinsdag 21 maart

Festival Cement

Festival Cement is hét festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken. Op allerlei plekken in ‘Den Bosch, met de Verkadefabriek als festivalhart, zit je er met je neus bovenop. Een intieme ontmoetingsplek voor publiek, makers en professionals. Van 21 t/m 26 maart. Hier staat het volledige schema.

 

Woensdag 22 maart

Pablo Martínez

De Observant wordt één keer per maand het zwoele latin hart van Amersfoort! De jonge trombone-virtuoos en zanger Pablo Martínez staat bekend om zijn unieke combinatie van moderne jazz, flamenco en Cubaanse muziek, die hij allemaal als geen ander in de vingers heeft. Hij toert wereldwijd en heeft al een aantal concoursen gewonnen. Zijn eigen project ‘Pablo Martínez Flamenco Jazz Band’ bezit inmiddels internationale bekendheid. Pablo is tevens het nieuwste lid van de CaboCubaJazz familie en hij is te horen op hun nieuwste album Corason Africano.

Stadscafé de Observant, Amersfoort, 20.30-23.00 uur 

 

Donderdag 23 maart 

Release Het verlangen

Als de aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt: het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar als haar stijgende roem Herman te veel wordt, start de strijd om erkenning. Bekijk hier de trailer.

 

 

Vrijdag 24 maart 

Amsterdam Wine Festival

Tijdens Amsterdam Wine Festival wordt de Westergasfabriek omgetoverd tot wijn-walhalla! Van 24 t/m 26 maart wordt het oogstfeest van het zuidelijk halfrond gevierd. Traditiegetrouw vieren de boeren dan het veilig binnenhalen van de druiven en de start van het maakproces. Dit weekend kun je vele verschillende wijnen proeven bij stands van makers en importeurs. Naast ‘gewone’ wijnen zijn er ook zeer exclusieve soorten te proeven. Bij je glaasje kun je ook genieten van de fijne wijn-spijscombinaties, samengesteld door sommeliers en chef’s. Amsterdam Wine Festival, Westergasfabriek, Amsterdam, ook za & zo, 15.00-1.00 uur.

 

Zaterdag  25 maart

FUNK THAT!

Iedere laatste zaterdagavond van de maand draait dj Don Giacomo vanaf 22.00 uur de beste funk, soul, 70’s & 80’s import, old skool hiphop en nog veel meer. Wil jij je maand muzikaal afsluiten? Dan kun je zeker even langs bij het Duyckeerscafe.

Je kunt er vanaf 18.00 uur ook dineren. Het eten wordt geserveerd door De Smaeck, zij runnen o.a. restaurant ’t Fort in Vijfhuizen. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren. Duyckercafé, Hoofddorp, 22.00-3.00 uur. 

 

Zondag  26 maart

Creative Life

Creative Life is een creatief en inspirerend event, georganiseerd voor én door creative people, op een van de tofste evenementenlocaties van Nederland, de werkspoorkathedraal in Utrecht! Ontdek hier de nieuwste trends, shop de mooiste (handmade) unieke items en designs, ontdek jouw talenten en neem deel aan de talloze workshops en masterclasses. Van(instax)fotografie tot handlettering, van paper art tot schilderen en van keramiek tot interieurstyling… en nog veel meer! Natuurlijk kun je tussendoor ook nog eens genieten van het eten bij de hipste en lekkerste foodtrucks…  Werkspoorkathedraal, Utrecht, 10.00-17.00 uur, ook op vr & za.