The looks van Christy

 

Anita: Voormalig topmodel Christy Turlington is eind veertig en ziet ze er nog steeds prachtig uit. Hoe ze dat doet? Dat lees je hier.

 

Steeds vaker zie je in fashionshoots, modeshows en internationale campagnes modellen van vijftig jaar en ouder. Een duidelijker bewijs van ‘style has no age’ is er niet volgens mij. In de jaren tachtig en negentig was ik al fan van Christy Turlington, een topmodel dat onder andere te zien was in de clip van George Michael, Freedom, en op de beroemde cover van Vogue, gefotografeerd door Peter Lindbergh, en andere internationale covers van tijdschriften stond. In 1989 was zij het gezicht voor Eternity van Calvin Klein, en nu bijna dertig jaar later staat ze weer model voor dezelfde geur, samen met haar echtgenoot. Ze is inmiddels 48 jaar en werkt nog steeds als model. Het geeft mij zo’n goed gevoel dat modellen steeds ‘leeftijdlozer’ worden. Vijftig is gewoon het nieuwe twintig geworden. Ook al merk ik nu zelf dat ik er steeds meer moeite voor doe om er goed uit te zien, vind ik het tegelijkertijd een goed gevoel dat het nog kan. Sporten vond ik vroeger zo’n onzin. Maar nu ik merk dat mijn lijf er beter uit gaat zien, ben ik fanatieker dan ooit. Vandaar misschien dat ik nieuwsgierig ben hoe die topmodellen er zo goed uit blijven zien, ook als ze de vijftig gepasseerd zijn. Een Amerikaans magazine stelde haar een aantal vragen over haar beautygeheimen en dit zijn haar antwoorden:

 

1 Wat is je beautyritueel in de avond?

Voordat ik ga slapen was ik mijn gezicht en gebruik een serum of een nachtcrème van Blue Therapy van Biotherm. Dat gebruik ik al jaren. Ik heb een droge huid en ik hou van rijke crèmes. Ik ben niet zo’n type dat graag het nieuwste van het nieuwste wil hebben. Als iets goed werkt, goed hydrateert, dan is het goed. Ik ben in een paar minuten klaar.

 

2 Eet je extra gezond?

Ik let wel goed op wat ik eet. Ik eet veel groentes en bonen. Een paar dingen die ik elke week koop bij de groenteboer zijn rucola, avocado en citroenen. Ik ben niet vegetarisch, ik ben dol op kip en zoete aardappel. En natuurlijk boerenkool! Ik make er chips van, mijn kids vinden dat ook heerlijk.

 

 

 

3 Wat is je strategie om mooi te blijven?

Ik heb geen strategie, ik accepteer het gewoon. Het is wat het is! Ik denk dat het er meer om gaat hoe je je voelt. Ik doe aan yoga en hardlopen. Voor mij is dat de beste manier om me goed te voelen. Ik denk dat je gelukkig en goed voelen ook invloed hebben op je uiterlijk.

 

4 Sport je elke dag?

Nee, maar wel en paar keer per week. Ik loop marathons en als ik daarvoor train, dan loop ik natuurlijk vaker. En ik doe regelmatig yoga. De combinatie van die twee sporten zijn perfect voor mij. Als ik met hardlopen mijn spieren verkort, dan stretch ik ze weer met yoga.

 

5 Ben je een zonaanbidder?

Ik ben dol op de zon en ik ben ervan overtuigd dat zon voor iedereen goed is. Wel smeer ik me altijd goed in met zonnebrandcrème. Ik hou van hardlopen in de buitenlucht. Ook dan smeer ik me goed in, zelfs in de winter.

 

6 Hoe was het om weer een commercial voor Calvin Klein te doen?

Het was beide keren bijzonder om mee te mogen maken. De eerste keer was ik twintig jaar en vond ik alles bijzonder. Voor Calvin Klein was het een belangrijk moment in zijn carrière. Tijdens het opnemen van de commercial hebben we met een klein team echt een paar weken intensief samengewerkt. De nieuwe campagne is in een paar dagen geschoten. Maar samenwerken met mijn eigen echtgenoot was wel gek. Hij is geen model, en ik ben geen actrice, het was gek, grappig en uniek.
 

Fotografie homepage: Pamela Hanson.

  

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.