Teveel slapen is niet goed voor de lijn

 

Nu de dagen korter zijn en het buiten zo rond een uurtje of zes al pikkedonker is, is het maar wat lekker om vroeg onder de wol te kruipen.

 

En ook is het des te lekkerder in de herfst en winter om wat langer in bed te liggen. Zoals we weten is te weinig slaap niet goed voor je, maar teveel ook niet. Je zou er namelijk van aankomen, als je teveel in je bed ligt. Wie meer dan tien uur per nacht slaapt, zou in de problemen kunnen komen met zijn of haar gewicht. Slaap je tussen de zeven en negen uur per nacht, dan zit je goed.

 

 

Te weinig slaap zorgt aan de andere kant weer voor meer cravings gedurende de dag: je hebt dan meer zin in ongezonde happen en vette snacks, omdat je je een beetje gaar voelt. Te weinig slaap heb je als je een uur of vijf, zes per nacht pakt. wij van Franska.nl gaan er dus op te letten de komende tijd: niet te kort slapen, maar ook niet te lang. Lekker juist alles uit die herfstdag halen.

 

 

Want genoeg studies bewijzen ook dat daglicht zo belangrijk voor je is. Mensen die veel zonlicht binnen laten hadden een lager BMI dan mensen die in het donker blijven zitten, en dan maakt het niet eens uit wat er gegeten wordt. Volgens de wetenschap zou twintig tot dertig minuten daglicht al een positieve invloed hebben op je gewicht. Dus hop, lekker naar buiten dit weekend. Verlies je die kerstkilo’s al láng voordat het kerst is.

 

 

Door redactie Franska.nl