Tegenwoordig ben ik het eigenlijk altijd met Angela eens

irma laptop

 

Als iemand veel bagger over zich heen heeft gehad, is het wel Angela de Jong

 

 

 

Ze was zuur, vals en altijd negatief, en dat zijn nog de aardige reacties. Ik was zelf ook niet altijd fan, maar tegenwoordig vind ik dat ze eigenlijk bijna altijd gelijk heeft.

 

 

Google Angela de Jong en de negatieve commentaren vliegen je om de oren. Herman Brusselmans schreef ooit dat ze stinkt, dik en lelijk is. Gelukkig is Brusselmans zelf een plaatje om te zien, altijd fris en fruitig, dus hij mag het zeggen. Tv-sterren die te lijden hebben gehad onder haar kritische blik zijn vaak geen fan van haar. Gordon, Wendy van Dijk, Rachel Hazes en de familie De Mol zijn geen van allen dol op haar.

 

 

En eerlijk is eerlijk, dat was ik in haar begintijd ook niet. Zeker niet toen ze voor het eerst in allerlei tv-programma’s verscheen. Niet met haar eigen kritische blik, maar ineens leek ze iedereen te pleasen: al giechelend verklaarde ze aan Wilfred Genee dat ze toch echt veel van hem hield (en ik durf er mijn salaris op in te zetten dat ze zat te jokkebrokken). Angela ging zichzelf wel érg belangrijk voelen, dacht ik toen.

 

 

Maar óf Angela is in haar rol gegroeid, óf ik ben aan haar gewend geraakt. Want eigenlijk vind ik haar steeds leuker. Ze schuift regelmatig aan in VI, waar ze standvastig en met humor haar mening verdedigt, ook als de mannen daar die maar niks vinden. Dat vind ik knap. En ligt het aan mij of zijn haar columns minder zuur? Ze sabelt programma’s als Alles is Muziek nog net zo genadeloos neer, geeft Yvonne Jaspers een tik met het toetsenbord als die er hijgerig achter probeert te komen of haar boeren nog maagd zijn en hekelt het RTL-beleid waarbij RTL-sterren vrijuit hun programma’s mogen promoten in de eigen talkshows.

 

 

Maar ze schrijft ook vol lof over het programma van Paul de Leeuw, over de interviewkwaliteiten van Wilfred Genee (misschien toch een beetje liefde) en is fan van Even tot hier. Ik merk dat ik steeds meer kan instemmen met haar columns en ze regelmatig met een glimlach op mijn gezicht lees. Doet ze goed.

 

 

Behalve dan haar columns over Gordon natuurlijk. Ik weet het, hij heeft haar onder andere een ‘haatzaaiende troela’ genoemd, maar dat bedoelde hij vast niet gemeen. Van binnen is Gordon een lieverd, dat weet ik zeker. Misschien moet ik dat Angela nog eens uitleggen.

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl